Sült krumplik.

2011. szeptember 07. - Feiertag Erik

 Én mindig úgy voltam vele, hogy a mekis sültkrumpli a legjobb. Ropogósak voltak, melegek, és nem olyan töttyedt szivacsszálak, mint amit sokszor a BK-ben vagy a KFC-ben adtak. Mindig jók voltak, soha nem volt probléma velük.

Ezzel most sincs semmi baj. Az viszont már annál inkább. Egy ideje annyira el van sózva, hogy mire végzek a kajával, már marja a szám szélét. Kiveszek egy szálat, és elkezdem lesöpörni róla a sót, és amikor már tisztának tűnik, na még akkor is túl sok van rajta. Hihetetlen.

Ha listát kellene állítanom, akkor a második helyre a BurgerKinget tenném. Sosem tudhatod, milyen krumplit fogsz kapni. Van, hogy nagyon jó, de sokszor szivacsos, puha, régi. Az is előfordult már, hogy ezek mellett még hideg is volt. Frissesség felső fokon. Ami viszont mindig rendben van, az az ízesítés, BK-ben még nem ettem elsózott sültkrumplit. Igaz, ők néha túl keveset tesznek rá, de én inkább picit sótlanul szeretem a dolgokat, mint hogy elsózzák.

Aztán ott van a KFC, a mindig löttyedt, krumplival. Erről nem igazán van mit mondani, nagyjából ugyanaz a felállás, mint a BurgerKingnél. Vagy pont jó, vagy kicsit sótlan.

Viszont a dolgok megkeveredni látszanak, a KFC ugyanis új krumplit tervez piacra dobni. A külseje keményebb lesz, ropogós, a belseje lágy, és jobban tartja majd a hőt. Ez jól hangzik, kérdés, mennyire sikerül majd megvalósítani a terveket, meg persze, hogy feláras termék lesz-e. Minden esetre jól hangzik.

Ha már krumplik, akkor valamit írnék a prémium ajánlatokhoz járó különleges burgonyákról is. Lényegében mind ugyanaz, csak más formában. Volt ilyen rugó szerű tekercs, rácsosan szeletelt, és a normálnál vastagabb. Nem mindet kóstoltam, nekem ízlettek, normál éttermekben hasonlót árulnak steak burgonya néven. Egyszer megkérdeztük hogy csinálják, mire azt mondták, kibontják a zacskót, és beleöntik a forró olajba. És még a gyors éttermeket szidják a mirelit koszt miatt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr566306533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása