Az év legrövidebb hónapjára sem aprózta el a Don Pepe az akciós kínálatot, hiszen az eddigi talán legextrémebb pizzájukkal támadnak, mely mellett egészen jól hangzó szendvicset, hamburgert és akciós pizzát is találunk az e havi szórólapon.
Az év legrövidebb hónapjára sem aprózta el a Don Pepe az akciós kínálatot, hiszen az eddigi talán legextrémebb pizzájukkal támadnak, mely mellett egészen jól hangzó szendvicset, hamburgert és akciós pizzát is találunk az e havi szórólapon.
Az 1Pizzától kóstoltunk már különlegességekkel ellátott darabokat, nem gondoltuk volna például, hogy diétás pizza lehet olyan jó mint a Chic Light Deluxe, de sütőtököt sem nagyon tudtunk korábban ebben a témában elképzelni. Ezúttal nem a feltét, hanem a tészta amin megakadhat az ember szeme, hiszen fekete.
Nagy meglepetés volt néhány éve a Filler bevezetése a KFC részéről. A sült krumplival ~500 forintért kapható szendvicsben ott volt a lényeg - tehát némi H&S panírban sült csirke -, saláta, uborka és egy speckó majonézes-ketchup öntet. Úgy tűnik nem csak mi szerettük, hiszen a néhány hete élő Nagyon Sajtos promócióval egyszerre startolt két különlegesebb kiadás, melyekre amint tudtunk, rá is repültünk. És ha már ott voltunk, megkóstoltuk a legújabb Shake-et is.
Többször írtunk már kutatásokról, melyek célja a drága hús olcsóbb, laboratóriumi körülmények közt előállítható változatának kifejlesztése. Az egyik ilyen újdonság a Beyond Meat névre keresztelt, növényi alapanyagokból létrehozott húskészítmény, melyet a TGI Friday's is bevezet éttermeiben. Egyelőre nem Magyarországon, de ami késik talán nem múlik.
Kedvenc hamburgereink jellemzően marhahússal készülnek, azonban a Don Pepe tavaly többször is tudott olyat mutatni csirkehússal, hogy az idei első extra burgerüket akkor is különös várakozással fogadtuk, mikor kiderült, hogy pulykahússal készül. Az előbb említett okokból magas elvárásokkal ültünk be, melyeket sikerült megugrani.
A tavaly ősszel indult Bacon Kinges promóció legérdugasztóbb szendvicsét imádtuk és többször is kóstoltuk, és örültünk, hogy velünk maradt karácsonyra is a Santa Clause burgerek mellé, de hogy 2018 is azzal indul, hogy pepitában kapunk egy adag baconös burgert kezd kicsit sok lenni.
Két éve nagyot gurított a KFC: nem csak hogy összehoztak egy brutális dupla Grandert, ami bármely étterem csirkés burgerével felveszi a versenyt, de különleges összetevőivel olyan sikeres lett az egész promóció, hogy azóta minden januárban visszaköszönnek a nagyon sajtos csirkés finomságok. Ezúttal is így van, de azért kapunk pár extra újdonságot is.
Amerikában úgy tűnik kapósak a néhány dollárért árusított olcsó szendvicsek, hiszen a helyi McDonald's egy egész szériányi újdonságot tesztel.
Az Archburgerek - mert hogy így hívják őket - 2,29 és 2,99 dollár közt kaphatóak, ami a legdrágább esetben 750 forint körüli összeget jelent. Az alap verzióba sajt, uborka, hagyma, Arch szósz és marhahúspogácsa kerül, az L&T kiadás némi salátával és paradicsommal dobja fel az előzőt, míg a Bacon nevezetű variáns különlegességét vélhetően mindenki helyesen tippelte meg.
Fura egy név, gondolhatnánk, ám mégsem annyira: az Arch a vállalat logójára utal, mely angolul "Golden Arches" névre hallgat, tehát ha minden jól megy a széria elég fontos szereplője lehet a hálózat étlapjának.
További érdekesség a szendvicsekkel kapcsolatban, hogy nem mélyhűtött húsból készülnek, hanem frissen, rendelésre készítenek minden pogácsát, melyek sütés előtt egyébként 85 grammot nyomnak. Az apróságok egyelőre csak néhány étteremben kaphatóak, de siker esetén vélhetően az Egyesült Államok egész területén, majd előbb-utóbb akár hazánkban is megjelenhetnek.
via Brand Eating, a fotó pedig innen van
Ugyanis ezen a hétvégén kivezetésre kerül a film ihlette különlegesség, így akinek kimaradt és meg szeretné kóstolni, kénytelen lesz beletuszakolnia egy Zinges látogatást a következő napokba.
Idén lesz harminc éve, hogy megnyitott hazánk első McDonald's étterme a Régiposta utcában. A hely egyébként azóta is üzemel, április 29.-én lesz pontosan 30 éve, hogy elkezdtünk rákapni a Mekis kajára.