Diétás pizza is lehet elképesztően jó

2015. december 11. - Feiertag Erik

Sokan azt gondolják, hogy ami diétás az nem is finom. Persze nem minden ok nélkül, de kár lenne mindent élből elítélni csak azért, mert nem hizlal. Az 1Pizza új Chic Light Deluxe pizzája tökéletes példa erre, hisz egy könnyű, visszafogott feltéttel ellátott termék, mégis elképesztően finom.

1pizza_chic_light_deluxe_pizza.jpg

Egyébként nem csak hogy diétás, igazán különleges is: hányszor ettetek például olyan pizzát, amire alma is került? És még csak nem is egy alapvetően édes ételről beszélünk. Ezen kívül paradicsomos alap, light sajt, sült csirkemell darabok, brokkoli és kaliforniai paprika teljes kiőrlésű biolisztből készült pizzatésztára. Az 1690 forintos ár nem alacsony, ugyanakkor szerintem ezekért az alapanyagokért nem is sok.

1pizza_chic_light_deluxe_pizza_1.jpg

Leginkább a tésztától féltem, hisz ha valami, ezek a teljes kiőrlésű dolgok azok, amik el tudnak rontani egy-egy diétásnak szánt ételt. Szerencsére itt nincs probléma, illetve magában azért valamivel rosszabb mint a sima pizza tészta, viszont a feltétek olyan intenzívek, hogy alig élezni az ízét. A csirke, az alma, a sajt és a kaliforniai paprika összhatása teszi igazán különlegessé, ez a kombináció nagyon el lett találva. Egyszerre édes, savankás, húsos, és ez a light sajt sem az a fajta, amit örökre a pokolba kívánnánk. Ugyanakkor a brokkoli elég jellegtelen, bár ez a zöldség alapvetően visszafogott ízvilágából adódik.

A Chic Light Deluxe kiváló kezdés, ha az ember kalandozna kicsit a diétás gyors ételek világában. A feltét nagyon jól ki lett találva, és a teljes kiörlésű tészta íze sem rossz. Ha ez nem lenne elég, válogathatunk különböző különleges light üdítők közül is, a Barr diétás szódái például nagyon finomak, és negyed annyi kalóiát tartalmaznak, mint egy kóla.

Desszertek terén is visszafoghatjuk magunkat így ünnepek előtt: mi a Diétás Bounty Kelyhet próbáltuk ki, ez egy kókuszos krémmel, csokoládéval és némi piskótával megbolondított kanalas édesség. Az én ízlésemnek lehetne kicsit édesebb (bár az is igaz, hogy előtte üdítőt ittam), egyébként jól sikerült kis kehely. A krém és a piskóta is kellemes, ráadásul az egész gluténmentes, így intoleranciával élők is fogyaszthatják. Most pont akciós, 590 forintért egy próbát mindenképp megér.

Itt tudtok rendelni, illetve a weblapon azt is megtaláljátok, hova szállítanak (helyben nem tudtok fogyasztani, de lehetőség van személyes átvételre is). 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr728155474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása