Burger Central #13: Volt egyszer egy Mangawood - Manga Cowboy

2022. március 24. - Feiertag Erik

A múltkori Burger Marketes kaland után ismét egy magára Instagram jelenlétével reflektorfényt irányító éttermet találtam. Illetve a Manga Cowboyról máshol is hallottam csupa jót, így egy fixen jó kajálásra ugrottam be nem mellesleg a legutóbbi Tarantino film plakátja ihlette Mangawoodos szendvicsre.

manga-cowboy-budapest-hamburger-2022-bacon-bbq-cheddar-hagymakarika.jpeg

Ha már szóbahoztam a poszteres mókát, akkor kezdjük egyből azzal: a Volt egyszer egy Mangawood pont a századik ilyen jellegű photoshoppolt képe volt az étteremnek, ami nyilván egyet jelent azzal, hogy ugyanennyi filmes-sorozatos jellegű hamburgert is bedobtak már hosszabb-rövidebb időre. Durva mennyiség, ez is azt mutatja, hogy egy régóta piacon lévő, általánosan kedvelt étteremről van szó. Manga Cowboy amúgy csak egy helyen van a városban de szállítanak házhoz is, nyilván partnereiken keresztül.

A kóstoláskori speckó Tarantinós hamburgerbe hivatalosan barbecue szósz, marhahúspogácsa, cheddaros hagymakarika, valamint bacon és némi zöldség került,

ugyanakkor én a fotóimon vélek felfedezni némi gombát is, szóval most vagy elnéztek valamit, vagy Facebookon írták el az összetételt. Minden esetre a szendvics laktató adag volt, mellé korrekt coleslaw és teljesen alap sültkrumpli, de abból legalább jó sok. Ez így egy 3290 forintos kör (volt akkor, most ki tudja mennyi lenne?), úgyhogy panaszra nem lehet ok ár-érték arányt tekintve, különösen, hogy az asztalokon van kirakva ketchup, szóval akár a hamburgert vagy a köretet is lehet vele tuningolni.

manga-cowboy-budapest-hamburger-2022-bacon-bbq-cheddar-hagymakarika-2.jpeg

Maga a szendvics annyira nem nyűgözött le, valószínűleg túl nagy elárásokkal ültem be. Szó sincs róla, hogy rossz lenne, a húspogácsa puha, könnyen harapható, nem rágós, valamennyire szaftos, ízre is kellemes darab, de kóstoltam már sokkal jobbat is. Szerencsére ennek megfelelő az árazás, sőt, talán olcsóbban ki lehet jönni mint mondjuk a hasonló minőségű húspogácsával működő Zingben, de még némelyik kicsit túlárazott gyorséttermi különlegességnél is olcsóbb. A cheddaros hagymakarika megnevezés félrevezető picit, hiszen csupán arról van szó, hogy hagymakarika mellett sajtszósz is kerül a szendvicsbe, és ezek épp egymáson helyezkednek el benne.

Kétségkívül nem kifejezetten a hamburger a hely erőssége, inkább az elképeztően széles japán-amerikai paletta,

ráadásul egész jól megközelíthetően, illetve ahogy fent is írtam, házhozszállítással, a kóstolt szendvics alapján megbízhatóan korrekt minőségben. Kiváló választás lehet tehát, ha valami ilyesmibe kóstolnánk bele, noha a műfaj ismerőinek, kedvelőinek nem biztos hogy a legjobb hely, de ezt továbbra is egy középszerű hamburger alapján mondom, lehet, hogy más ételekkel jobban állnak, ezt a részét magatoknak kell majd kipróbálnotok, ha felkeltette érdeklődésetek ez a poszt.

manga-cowboy-budapest-hamburger-2022-bacon-bbq-cheddar-hagymakarika-1.jpeg

Tehát hamburger téren nem találja fel a spanyol viaszt, nincsenek elképesztő feltétek vagy kiemelkedő húsminőség, ugyanakkor nincs semmi, ami rontana az összképen, mint például a Burger Market véknya kis frizbi húsai. Nem mondanám különösen ajánlott helynek, de ha épp arra jártok és megéheztek, nem hiszem hogy rosszkedvűen távoznátok.

Itt találod:

See you space cowboy...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr416877556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása