Don Pepe Fried Chicken Piadina

2021. december 23. - Feiertag Erik

Viszonyleg kevés reflektorfényt kapnak a Don Pepe Piadinái, némileg talán méltatlanul, hiszen elég jó dolgokat lehet kihozni belőle, ugyanakkor talán mégsem annyira divatos dolog mint egy hamburger vagy egy tortilla tekercs. Azért ismét vetettem egy pillantást ezekre a "félbehajtott pizzákra", és megkóstoltam a talán leglaktatóbbnak tűnő, DPFC variánst.

20211209_172427-01.jpeg

A DPFC (avagy teljes nevén Don Pepe Fried Chicken) alapvetően egy többszemélyes, mártogatós, partidoboz jellegű étel rántott csirkékkel és sajtrudakkal, valamint hagymakarikával, de a lánc időről-időre más jellegű ételekben is felhasználja ezeket az összetevőket, igazán gigantikus, és olykor talán meghökkentő verziók megalkotására. A Piadinába csomagolt kiadás inkább az előbbi: a 2990 forintos ételbe cheddar sajtszósz, jégsaláta, lilahagyma, paradicsom, főtt tojás, pikáns cornflakes bundában rántott csirkemellcsíkok, szezámosbundában rántott mozzarella sajtrudak, rántott hagymakarikák, bacon, cheddar és kentucky szósz kerül, plusz kapunk mellé némi tejfölt és pizzaszószt.

20211209_172517-01.jpeg

Már a fentiekből is kitalálható, hogy ez bizony emberes adag, és ez is a helyzet. A Piadinákra, melyek lényegében félbehajtott pizzák valamivel talán vékonyabb tésztával, akár olasz quesadillaként is hivatkozhatunk, ha létezik ilyen kifejezés. A recept minden esetre jól működik együtt a fenti alapanyagokkal is, persze mire is számítottam a nem egyszer kóstolt DPFC összetevőktől. A csirke ezúttal is remek, igencsak visszafogottan pikáns, így talán még a csípőset nem igazán kedvelőknek is ajánlani tudnám. A rántott mozzarella rudak szintén remeleknek. Egyetlen problémám a koncepcióval, hogy a bundák kissé átáznak a szószoktól, így ki-kivéve a helyükről és a mellékelt szószokba mártogatva nem nyújtják az eredeti élményt, de hát ez az étel nem is erről szól.

A Piadinák és a DPFC vonal külön-külön már bizonyított, mostantól pedig elmondható, hogy együtt is megállják helyüket a kínálatban. Ha egy laktató, hagyományosabb ízvilágú ebédet vagy vacsorát szeretnénk, akkor bátran ajánlomezt a Piadinát, de lényegében az összes DPFC terméket is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr9816791514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása