Három az egyben - BurDog Pizza

2020. október 09. - Feiertag Erik

Ha létezne Pizza Rendőrség, bizony kopogtatott volna már néhányszor a Don Pepe ajtaján, olyannyira elvetemült feltéteket álmodnak meg néha. A csúcs szerintem a Rakott Krumplis, és a múlt havi Rántott Sajtos volt, és bár az október végéig kapható, tripla mashupként létrejött BurDog is toplistás lenne az őrült ötletek közt, az olasz nemzet becsületét talán nem sérti annyira, mint az előbb említettek.

img_20201003_135806-01.jpeg

Az én becsületemen viszont csorba esett volna, ha több mint 10 év gyorséttermi blogolás után pont azt a pizzakreálmányt hagyom ki, amit egy 2017-es poszt végén gasztro-Nostradamus módra megjósoltam: a BurDog ugyanis a hamburger-pizza-hotdog aranyháromszög közepén helyezkedik el. A feltét ennek megfelelően pizzaszósz, lilahagyma, paradicsom, bacon, BBQ szósz, mozzarella és pirított hagymachips. Plusz mini frankfurti a szélbe tekerve, és középen, egy tésztából formált tálkában BBQ szósz, marhahúspogácsa, bacon, cheddar sajt, és némi jalapeno paprika. Utóbbit azért nem látjátok a képeken, mert az ezúttal sajnos lemaradt.

img_20201003_135822-01.jpeg

Akinek ez már túllépi a húsinger-küszöbét, annak van egy jó hírem: a pizza vegán verzióban is elérhető, ilyenkor ezek kerülnek rá: pizzaszósz, lilahagyma, paradicsom, pikáns-füstölt 'kolbász', füstölt VEGLI, BBQ szósz, 100% húsmentes növényi burgerpogácsa, vegan 'cheddar', jalapeno, vegan 'mozzarella', pirított hagymachips. A két kiadás ára megegyezik, ami 3290 forintot jelent.

A fenti összeg sok lehet egy átlagos pizzáért, de ez nem az, hanem egy extra laktató, akár több emberes, ízes adag. A különböző feltétek elég jól elkülönülnek, így a szélbe csavart virslivel lehet szószt tunkolni, a középső tálka önmagában megállja a helyét egy kisebb hamburgerként, a kettő között meg kapunk egy kellemes pizzát. Nehéz lenne így domináns összetevőt kiemelni, talán a BBQ szósz volt kicsit sok néha, de az étel felépítését figyelembe véve, ez nem igazán baj, én ugyanis viszonylag keveset fogyasztottam a frankfurtival töltött szélhez, tehát aki "rendeltetés szerűen" kezd neki, annak pont jó lehet ez az adag.

img_20201003_135843-01.jpeg

Összességében tehát nem csalódtam, azt kaptam amit vártam, noha a frankfurti helyett király lett volna visszahozni a korábban kapható doggerekre jellemző, zseniális kolbászokat. Az adag hatalmas, és parti-pizza kialakítása miatt több főre ajánlanám. A végére pedig nem maradt más hátra, mint hogy ismét jósoljak valamit, ezt azonban most kihagyom, hiszen láthatólag nincs sükség extra ötletekre, ha a Don Pepe kreativitásáról van szó, és ezt a lehető legjobb értelemben írom.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr4016233470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása