Gourmet szendvicsek a retró jegyében

2018. december 04. - Feiertag Erik

Az év egyik legnagyobb meglepetése számunkra talán a Palágyi Eszter és az OMV VIVA kávézók által megalkotott szendvicsek voltak. Izgalmasak és ízletesek voltak, decemberre pedig itt a következő felvonás, négy újabb érdekes összeállítással.

A karácsonyi időszakra kicsit retróbb, otthonibb hangulatú szendvicsek kerültek a kínálatba. Az összetevők közt találunk rántotthúst, kőrözöttet, vagy akár bécsi perecet is:

Spenótos cipó körözöttel és chilis sajttal: spenótos ciabatta, juhtúrós körözött, csilis sajt, paradicsom, paprika, rukkola

Bécsi perec kemencés sonkával és hagymalekvárral: bécsi perec, kemencés sült sonka, krémsajt, magos mustár, hagymalekvár, jégsaláta

Rántott hús burgonyasalátával: kovászos kenyér, rántott karaj, bécsi burgonyasaláta, kovászos uborka, fodros saláta

Aszalt szilvás pulykatekercs zsemlés töltelékkel: rusztikus buci, aszalt szilvával töltött baconbe tekert pulykatekercs, petrezselymes zsemlés töltelék, indiai szilva chutney, fodros saláta

Ismét kaptunk egy kis kóstolót a fentiekből, melyek ezúttal is egész jól sikerültek. Kedvencünk az utolsóként említett pulykatekercses szendvics volt, melyet a némileg curry-s ízvilággal megtámogatott szilva chutney emelt magasabb szintre. Akadt azonban most csalódás is: a perec nem túl jó szendvics alapanyag, az ízek nem igazán oszlottak el benne, és valahogy végig szét akart esni, talán valami hasonló hangulatú zsemle jobb választás lett volna hozzá.

omv_szendvicsek_infografika.png

Ezek az OMV kutakon kapható szendvicsek egyébként elég népszerűek, őszintén szólva én nem gondoltam volna, hogy már 130 ezret eladtak belőlük. Azt pedig főleg nem, hogy az előző szezon Gyrosos összeállítása végül nem kerül be a legjobban fogyóak közé annak ellenére, hogy 12 ezer darabra haraptak rá a hazai autósok, főként a sztrádák melletti töltőállomásokon. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr4414425862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása