Olasz pizza Magyarországról - Carbonara pizza

2017. október 07. - Feiertag Erik

Múlt héten nyílt meg hazánk, és egyben a világ második Bellozzo étterme, mely az amerikai The Fusion Group hazai leányvállalatának gyermeke. Az olasz ízeket kínáló helyre még aznap mi is ellátogattunk, és egy gyors, két fogásos menüvel töltöttük az estét. A címben is említett Carbonara pizzát kóstoltuk meg, amit egy Nutellás-Mascarponés Calzonéval öblítettünk le.

img_20170926_171535-01_large.jpeg

A Westendben és az Oktogonon található éttermekben is ugyanaz a kínálat, ugyanazon az áron, tehát tésztákat, pizzákat és salátákat falhatunk, persze vannak üdítők és kávék is, de ezek alapnak mondhatóak. A Carbonarára a névadó szósz kerül, illetve kockázott bacon, némi petrezselyem és pecorino sajt. Egyébként a teljes pizza kínálatra elmondható, hogy pár feltéttel dolgoznak, úgyhogy a magyaros húsimádó tarja-szalonna-kolbász-paprika-szalámi-mindenamiapolconvan összeállításokat itt el kell felejteni, persze ezek is lehetnek jók, viszont a Bellozzo hangulatához nem illene egy ilyen púpozott haspukkasztó pizzaszörny.

img_20170926_171836-01_large.jpeg

1390 forintos ára 24 centis átmérőjéhez mérten kicsit magas lehet, ugyanakkor van annyira jó, hogy egyszer-egyszer megérje, főleg SZÉP kártyával, hiszen azt is elfogadják. Mi főként a sajtot éreztük ki, meg ha jutott a falatba, a szalonnát, kellemesen sós ízvilága volt végig. A tészta kiváló volt, a kívül ropogósra sült, belül finom puha volt, nekünk nagyon bejött.

Hasonlóan jól sikerült a Nutellás-Mascarponés Calzone is, ez 440 forintért egy kisebb pizzatáska, melybe a névből kitalálható dolgok kerülnek. Nagyjából tudtuk mire számítsunk, hisz Nutellát természetesen már ettünk, de kellemesen csalódtunk, hisz a mascarpone enyhít valamelyest a mogyorókrémen, így egy picit visszafogottabb, de mégis nagyon Nutellás édességről van szó.

img_20170926_171552-01_large.jpeg

Összességében kellemes vacsorát töltöttünk el a Bellozzóban, az ételek finomak, még ha picit zsebbe is kell nyúlni értük, noha mi a legdrágább kategóriából kóstoltunk pizzát, melyek amúgy 890 forintról indulnak (ez a Margherita ára). A kínálattal kapcsolatban annyi extra infót tudtunk meg a helyszínen, hogy az étlap nagy része állandó, illetve a vendégek visszajelzései alapján folyamatosan változott az elmúlt években, de várhatóak szezonális ételek akár már idén ősszel is, melyek csak az adott évszakban lesznek kaphatóak.

Ha már szóba kerültek az árak, egy Facebookos nyitási akcióval lehet kicsit spórolni, ha az ember ki szeretné próbálni az éttermet. A linken lévő kupon kasszánál való felmutatásával 990 forintért lehet pizzát + 0,35 literes poharas üdítőt, vagy 1190 forintért tésztát + 0,35 literes poharas üdítőt kérni október 11-ig, ami a fent is említett árakat figyelembe véve igencsak jó ajánlat. További részleteket a kuponhoz tartozó bejegyzésben találtok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr7812922995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása