Megnyílt a Westendben a világ második Bellozzo étterme!

2017. szeptember 27. - Feiertag Erik

Ami azért nem akkora szenzáció, mint a clickbait cím hirdeti, hiszen egy magyar gyorsétterem - most már nevezhetjük így - hálózatról beszélünk, melynek első egysége két éve, 2015-ben nyílt meg az Oktogonon, a Burger King átalakítása során felszabadult üzlethelyiségben. A tegnap elstartolt, Westendben kialakított második étterem első napjára mi is meghívást kaptunk, így az esti órákban megismerkedtünk a legfiatalabb magyar gyorsétteremlánccal.

img_20170926_170223-01-01_large.jpeg

Teljes joggal hívhatjuk hazainak a Bellozzót, hiszen bár a brand alapvetően a The Fusion Group tulajdona, létrehozásán magyar szakemberek dolgoztak Magyarországon, így nyílhatott meg annak idején az Oktogonon az első egység. Az indulást hosszú előkészületi fázis előzte meg, ennek során nem csak a dizájnt és az étlapot alakították ki, de egyáltalán azt is, hogy milyen jellegű étteremről beszélhessünk; a kör végül egy főként tésztákat, pizzákat, és salátákat felvonultató olasz étteremre szűkült.

img_20170926_174628-01_large.jpeg

Csordás Zoltántól, az étteremlánc üzletág vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a tervek szerint nem állnak meg két egységnél. A következő években két-két új étteremmel szeretnék bővíteni a hálózatot, azonban friss, még mindig nem elég ismert brandként nehéz dolguk van olyan konkurensek mellett, mint az elmúlt időszakban egyre inkább növekedő Pizza Hut, vagy az eddig is erősen jelen lévő Don Pepe, Vapiano, vagy Il Treno. A vendégek figyelméért az új egységek nyitása után mindig meg kell küzdeni, ezt már megtették az Oktogonon, most következik a Westend, de remélhetőleg minden alkalommal egyre könnyebb dolguk lesz.

A hosszú távú tervek közt nemzetközi terjeszkedés is szerepel, ez egyértelmű egy olyan méretű vállalat esetében, mint a The Fusion Group, azonban erre még sokat kell várni. Amíg itthon nem futott be eléggé a márka, nem nyílt elég étterem, nem áll készen egy teljes, kiforrott csomag, amit felmutathatnak az amerikai vállalat és partnerei számára, addig a határok átlépése nagyon valószerűtlen, azonban ha minden a tervek szerint alakul, előbb-utóbb akár külföldön is találkozhatunk Bellozzókkal.

img_20170926_174611-01-01_large.jpeg

Többször is megemlítettem már a The Fusion Groupot, azt azonban nem, miért is fontosak. Egy amerikai, éttermekkel foglalkozó vállalatról van szó, melynek hazai leányvállalata hozta létre, és üzemelteti a Bellozzót, azonban ennél régebb óta jelen vannak a magyar piacon, hiszen hozzájuk tartozik a Burger King, és a jelenleg két egységgel működő Anna Café is. 

img_20170926_174532-01_large.jpeg

Végül, de nem utolsó sorban azért essék szó a címben is szereplő, Westendben nyílt Bellozzóról is. A hely a food court végében került kialakításra, a kiszolgálás szempontjából egészen szerencsésen, sarkosan lett kialakítva, így az oktogoni egységnél több, négy átvevő rész lett létrehozva. A rendelés menete némileg az AmRest-féle pick up order továbbgondolása, egy helyen rendelünk, aztán a kijelzőkön megjelenő információk alapján tudjuk átvenni ételünket az olasz városokról elnevezett ablakok egyikénél.

Az ételeket helyben fogyaszthatjuk, vagy kérhetjük elvitelre is. Házhoz szállítással kapcsolatban egyelőre nincsenek tervek, hiszen két, ennyire közeli étteremmel nem lehetne komolyabb lefedettséget kialakítani, és a fiatal márka építése során ennél jelenleg fontosabb területeken is szükség van az erőforrásokra.

img_20170926_172239-01_large.jpeg

Ha már kifejezetten fast food blog vagyunk, mi egy pizzát és egy desszertet kóstoltunk meg, de hogy milyen is volt, egy későbbi posztban írjuk meg, várhatóan a jövő hét folyamán. Addig is röviden annyit, hogy ha épp a Westendben éheztek, érdemes kipróbálni ezt a hazai helyet, ha olasz ízekre vágytok - micsoda képzavar!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr4112899660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása