Nem is olyan drága a világ legdrágább chipse

2016. november 09. - Feiertag Erik

Mindössze 100 doboznyi készült az 56 dolláros burgonyasziromból, melynek ára annyira nem is brutális, mint az ember gondolná: ennyi pénzért talán a legolcsóbb legdrágább termék a világon, még úgy is, hogy egy adag csupán 5 szelet burgonyát jelent.

ns-ex-chips-01.jpg

A  St. Eriks (svéd sörgyár) szeretett volna egy igazán drága snacket, mely megállja a helyét prémium italai mellett is, így született meg ez a csoda, melynek csomagját mintegy 15,500 forintért árulták. Válogatott, helyi termesztésű burgonyát használtak, melyet különleges gombafélékkel (Matsutake és szarvas), kaporral, illetve hagymával ízesítettek. 

Biztosra mentek, hisz az ország nemzeti konyhaművészeti csapatát kérték fel a chips elkészítésére. A vezető konyhafőnök, Pi Le elmondása szerint minden egyes szelet kézzel készült, az ízvilág pedig kifejezetten skandináv hangulatú, így nem csak a St Eriks prémium termékeire, hanem a vállalat származására is utal.

via Food Beast

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr2811943857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása