Burger Central #5: Betyár Burger a Nyugatinál

2016. február 20. - Feiertag Erik

Aluljáróban enni általában annak az eredménye, hogy a buszra, vonatra, egyébre várva épp csak annyi időnk van, hogy befaljunk egy szelet pizzát, vagy mint esetünkben, belekóstoljunk egy hamburgerbe. Nem várunk lehengerlő ízeket, csak hogy éhségünk csillapodjon a következő pár órára. A Nyugatinál nem rég nyílt étterem azonban többnek látszik ennél.

tamas_batyja_konyhaja_betyar_burger_hamburger_2_custom.jpg

Már csak a hely külleme miatt is: Tamás Bátya Konyhája ugyanis simán elmenne a West End, az Allee vagy bármely más pláza ételudvarára, mégis az aluljáróban nyitotta meg kapuit. Ahogy arra a névből következtetni lehet, főként magyaros, házias fogásokat kínálnak: van lángos, pompos, palacsinta, és persze a manapság elengedhetetlen hamburger. Mi egy középkategóriás Betyár Burgert kóstoltunk 990 forintért, ami 12 dkg húst, bacont, salátát, lilahagymát, paradicsomot és csípős szószt tartalmaz. További örömteli hír, hogy elfogadnak Erzsébet utalványt, újabb hely a listán, ahol egy ezres Bözsiből jól lehet lakni, ha kopog a szemünk.

tamas_batyja_konyhaja_betyar_burger_hamburger_1_custom.jpg

A szendvicset kis hőzáró dobozkában kapjuk, elfogyaszthatjuk a kirakott asztaloknál, vagy hazavihetjük. Én az arany középutat választottam, átmentem vele a West End-be. A csomagot felbontva egészen kellemes látvány fogad minket: a burger kifejezetten szép, fotogén alkat. Persze mit sem ér egy dögös hamburger, ha rossz az íze.

tamas_batyja_konyhaja_betyar_burger_hamburger_3_custom.jpg

Szerencsére Tamás Bátya Konyháján egészen korrektül főznek, így ezzel sincs probléma. A buci elég tömör, kissé édeskés, szerintem nem zavaró mértékben, a hús pedig fűszeres és szaftos, kicsit retroburger hangulatú. A csípős szósz pedig valóban csíp, noha nem fog leesni tőle a fejünk, de nem is arról a túlzottan visszafogott, épp hogy pikáns öntetről van szó.

tamas_batyja_konyhaja_betyar_burger_hamburger_custom.jpg

Ettem már jobb hamburgert, de mindenképp az ajánlott kategóriába raknám a helyet. Az étel frissen készül, egész gyorsak, és az árak sincsenek elszállva, ha csúnyán akarnék fogalmazni azt írnám, hogy tudják hol a helyük. Akik épp vonatra várnak, és nem akarnak szenvedni a West End ételudvarának tömegében, jó választás lesz Tamás Bátya Konyhája.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr108405170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása