Nincs is annál jobb, mint mikor egy finom süti hosszadalmas receptje helyett találunk valami könnyebb, gyorsabb megoldást. Ezúttal a zserbóhoz esett be egy könnyített recept, noha nem a klasszikus verzióhoz, hanem kis vendégváró golyócskákhoz.
Hozzávalókból nem kell hozzá raklapnyi, csak erre a pár dologra lesz szükség:
150 g kekszmorzsa
150 g dió
5 evőkanál lekvár
90 g étcsokoládé
Hasonlóan bonyolult az elkészítés is: összekeverjük a kekszet, a diót és a lekvárt, majd golyókat formázunk belőlük. Mehetnek a hűtőbe fél órára, addig bőven van időnk megolvasztani a csokit, amiben meg kell majd forgatni őket. Még frissen megszórhatjuk némi darált dióval, aztán küldjük vissza a hűtőbe egy órára, hogy szépen megdermedjen a csoki.
Ennyi. Mondjuk a sok hűtés miatt talán mégsem a legsebesebb recept, viszont munkával alig töltünk időt, és edények halmait sem mocskoljuk össze.
via Zsiráf Magazin
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.