Egyesülhet a Meki és a Burger King: jöhet a McWhopper!

2015. augusztus 27. - Feiertag Erik

A McDonald's és a Burger King örökös harcot vív a világ legnagyobb gyorsétterme címért, még ha előbbi magasan is dominálja a piacot. A Király azonban békeajánlattal állt elő, melynek keretében egy napra pop-up éttermet nyitnának egy izgalmas hibrid hamburgerrel, a McWhopperrel!

mcwhopper_mcdonalds_burgerking_burger_1.jpg

A szendvics 6-6 összeteőn osztozik a két vállalat zászlóshajójából, így mondhatni egy Big Mac és egy Whopper legjava kerül bele. Ahogy a grafikán is látszik, a Big Mac-ből megkapja a szószt, egy húspogácsát, sajtot és salátát, míg a Whopper uborkával, paradicsommal, hagymával, ketchuppel, valamint még egy marhahúspogácsával száll be. A 6. összetevő mindkét szendvicsből a buci.

Árról meg hasonlókról még nincsenek infók, viszont arról igen, hogy a McDonald's nem zárkózik el az ötlettől. Maga a nemrég kinevezett vezérigazgató, Steve Easterbrook mondta el, hogy felveszik a kapcsolatot a konkurenciával, és örülnének, ha sikerülne megvalósítani az ötletet. Egyúttal azt is hozzátette, hogy a "háború" szó a történetben erős túlzás a két cég kapcsolatával kapcsolatban. Update: ezt kicsit elnéztem/félreértettem, Easterbrook valójában udvariasan elutasította az ajánlatot. :(

A Burger King még az éttermet és a csomagolást is kidolgozta!

Ha minden a tervek szerint alakul, az eseményre szeptember 21.-én kerülhet sor, azaz stílusosan a Nemzeti Világbéke Napján. Az egy napos étterem Atlantában fog megnyitni, ez nagyjából épp félúton van a két konkurens cég "főhadiszállása" közt, az itt termelt nyereséget pedig egy világbékét támogató szervezetnek utalják majd.

via Bloomberg Business, és a McWhopper.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr167736148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása