Lehet újítani különleges ételekkel, kiszolgálással, belső térrel, de azért valljuk be, igazán a konyhát megreformálni úgy, hogy arra az egység sugarú vendég szeme is elkerekedjen, elég nehéz dolog. Egy San Fransiscó-i cégnek viszont sikerült, új koncepciójukban ugyanis konyha helyett ételkészítő robotok vannak!
A Momentum Machines nevű robotikával foglalkozó csapat megalkotta az első gépet, mely elejétől végéig képes elkészíteni egy hamburgert. A cég ezzel a megoldással váltaná ki az emberi munkaerőt innovatív gyorséttermláncában.
Így működik a csoda-robot
Valamivel több mint 7 négyzetméteres kiterjedésével a robot jóval kisebb bármelyik éttermi konyhánál, ami nagyobb vásárlóteret és szellősebben, komfortosabban elrendezett asztalokat eredményezne.
Nem csak kicsit, de gyors is. Óránként 360 hamburger elkészítésére képes, amivel szinte nullára redukálná a várakozási időt. Emellett, mivel egész alapanyagokból dolgozik, a késztermék frissebb lesz, mintha valódi szakácsok valódi konyhában készítették volna el. Ha ez még nem lenne elég, irtó takarékos is. Ha lehet hinni a Momentum Machines számításainak, akkor éttermeikben az átlagos összeg dupláját lehetne minőségi alapanyagokra költeni.
A buci kicsit odaégett, de ezt leszámítva ugyanolyan mint egy "igazi" hamburger
Ez mind nagyon szépen hangzik, de semmit sem hallottunk még a negatívumokról. Mennyibe fog kerülni egy szendvics, hogy fogjuk leadni a rendelést? Takarításhoz, rendben tartáshoz nyilván szükség lesz személyzetre, akkor mégsem lehet megspórolni egy teljes csapat fizetését. Mi történik ha elromlik a gép, de már többen kifizették az ételt? Bár nincs róluk szó, reméljük ők azért szem előtt tartják ezeket a kérdéseket, és ha megnyílik az első okosétterem, minden eshetőségre felkészülve történik.
via Food Beast
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.