Európai Meki körkép

2015. április 23. - Feiertag Erik

Itthon jó ideje nincs igazán nagymenő szendvics a McDonald's promóciós kínálatában. Bár múlt héten visszatért a Grand Big Mac, az azért már nem új, és az igazat megvallva, a méretén kívül nincs benne semmi csalogató. Vajon máshol is takaréklángon van az akciós kínálat? Most kiderül mit zabálnak Európa szerte a Mekiben!

mcdonalds_europa_banner.JPG

 

 Spanyolország: Grand McExtreme Bibó 

mcdonalds_grand_mcextrem_bibo.JPG

Itt egy érdekes koncepciót vetnek be: a helyi, két Michelin csillagos séf, Dani Garcia tervezte a spanyolok legújabb szendvicsét. A perec jellegű buciban két marhahúspogácsa, batávia saláta, hagyma, füstölt sajt, és egy különleges szósz került, amiről semmit sem árulnak el. Ezen kívül a minőségi, Spanyol gazdaság által előállított alapanyagokra helyezik a hangsúlyt.

 

 Franciaország: Grand Chicago Classic 

mcdonalds_grand_chicago_classic.JPG

Úgy tűnik mostanában minden Grand a McDonald's-nál. Ehhez hasonló szendvics itthon is volt már szerintem, nem tartalmaz igazán nagy újdonságot: két marhahúspogácsa, uborka, saláta, lilahagyma, sajt és paradicsom van benne, a buci pedig szezámmagos. Biztos nem rossz, de most inkább lapozzunk.

 

 Franciaország: Southern Chicken széria 

mcdonalds_southern_chicken.JPG

Az előbbivel párhuzamosan viszont fut egy csirkés akció, mely két szendvicset és egy tortilla tekercset tartalmaz. Utóbbi, valamint a Southern Chicken Cajun szendvics panírozott csirkével, salátával, pirított hagymával, paradicsommal, sajttal és cajun mártással hódít, míg a csípős változat mártása jalapeno paprikát is tartalmaz. Három nem túl kreatív, de mégis érdekes termékkel szépen lefedtek több ízlést, úgyhogy aki most francia Mekibe megy, biztos talál magának valamit!

 

 Csehország: Grand Beef Classic és Grilled Chicken Club 

mcdonalds_cseh.JPG

Ez már valami! A promócióban szereplő mindkét szendvics méretesnek tűnik, ráadásul az összetevők is szépen lettek összeválogatva: A két marhahúsra építkező Grand Beef Classic sajtot, rukkolát, lilahagymát, pirított hagymát és Caesar öntetet tartalmaz. A Grilled Chicken Club átlagosabb összetevőket használ: a grillezett csirkemell mellett bacon, paradicsom, saláta, lilahagyma és mézes-mustáros öntet kerül a hosszúkás buciba. 

 

 Anglia: Big Tasty 

mcdonalds_big_tasty.JPG

Hasonlóan hazánkhoz, a szigetországban sem viszik túlzásba most az újdonságok bevezetését. Jelenleg a jó öreg Big Tasty, és annak baconnel felturbózott változata áll középpontban. Ezek egy méretes marhahúspogácsát, salátát, sajtot, paradicsomot, hagymás és a speciális Big Tasty szószt tartalmazza. Ehhez egy Monopoly matrica gyüjtő akciót kötöttek, ami sovány vígasz ha az ember valami különleges szendvicsre vágyik.

 

 Németország: Bacon Clubhouse széria 

mcdonalds_bacon_clubhouse_nemet.JPG

Az igazán gusztusosan megalkotott kreatívok mellett a tartalom nem tűnik kiemelkedőnek: méretes marhahúspogácsa vagy panírozott csirke, sajt, bacon, paradicsom, lilahagyma és egy speciális Clubhouse mártás került a buciba. Úgy tűnik itt is a jól bevált kevesebb néha több vonalat követik.

 

 Lengyelország: Séf Ajánlata széria 

mcdonalds_lengyel_gomba.JPG

Európa legmenőbb Mekis burgerei ezúttal Lengyelországban tanyáznak! A Séf Burger pirított gombával, marhahúspogácsával, ementáli sajttal, paradicsommal és "nagyszerű szószokkal" igazán különlegesnek tűnik, még akkor is, ha tavaly Magyarországon is volt már gombás szendvicse a cégnek. Ezen kívül egy sajttal töltött pulykahúsos szendvics került kínálatba salátával és ugyancsak pirított gombával, valamint egy igazán jó McRoyal variáns lilahagymával, jalapeno paprikával és tabasco szósszal.

Hát ezt falja most Európa. A legtöbb helyen bár gusztusosan vannak beállítva a szendvicsek, valójában nem valami innovatívak. Viszont szinte mindenütt megfigyelhető, hogy a helyben előállított, friss alapanyagokra próbálják helyezni a hangsúlyt. Ez látszik most a nemzetközi trendnek, a gyorséttermek megpróbálják levetkezni kategóriájukat sújtó előítéleteket és sztereotípiákat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr877389738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása