Gyerekes promó örök gyerekeknek a gyerek-Mekiben

2014. január 17. - Feiertag Erik

Tegnap jól póruljártam, amikor reggel kiment a Nyamiburger teszt még minden okésnak tűnt, semmi probléma egy hétig tuti maradnak a nyertesek. Aztán Budapesten a kirakatokban már nem egészen ez volt a helyzet. Új promó két (de inkább egy) szendviccsel hatalmas ketchupfolttal mert az örök gyerekek ketchupfoltosak és nem igénylik az újdonságot.

banner1.jpg

Viszont igénylik az olcsó dolgokat, mert a McRib ha jól láttam 690 forintért megy magában ami elég jó ár, még ha nyilván nem is lesz egy Whopper méretű dolog. Ha valaki olvasta a vasárnapi Meki-timeline írást, ott láthatta, hogy az Egyesült Államokban '82 óra folyamatosan étlapon van a szendvics, úgyhogy újabb klasszikust pótolt a hazai lánc nem sokkal a decemberi Big Tasty után.

After poor sales, it was removed from the menu in 1985. It was reintroduced in 1989, staying on the menu until 2005. From 2006 onward, it was made available for a short time each year. - Ezek szerint az idővonal hatalmas bullshit, még jó hogy nem én csináltam.

De mi is az a McRib. Bár alapvetően a név bordára utal, erről a wikipedia szerint szó sincs, sima sertéshúspogácsa kerül a szendvicsbe, gondolom akkoriban ez elég nagy újdonság volt, ezért adtak neki valami hangzatos nevet. Ezen kívül barbecue szósz, uborka és hagyma van a hosszúkás buciban. A szendvics különlegessége, hogy az öntet nem csak úgy rá van spriccelve hanem be van vonva vele a hús. Így már nem olyan lehengerlő a dolog, viszont ha ezúttal McHST-től eltérően íz is társul az árhoz, akkor még jól is elsülhet a dolog.

smallWP_20131011_11_02_36_Pro.jpg

McRib-en kívül Dupla Sajtos McRoyal (képen) is promóba kerül, ha már kuponon sosem szerepel legalább kapott egy hónapot az éttermek legkiemeltebb helyén. A McDonald's legjobb állandó szendvicséről van szó, a nevén linkeltem is a nem túl régi tesztet, ott mindent megtudhattok róla, de hogy mi van benne azt ide is kiírom: Sajt, két marhahúspogácsa, hagyma, uborka és ketchup.

snack1.jpg

Bár burger téren nem annyira lenyűgöző a dolog (még ha a McRibnek örülünk is), viszont a snackek elég érdekesek. Egyrészt kapunk ilyen Sajtos Burgonyarudacskákat, ami végre valami új, szerintem ilyet még egyik lánc sem húzott. Valószínűleg kipróbálom, remélem jól járok vele.

snack2.jpg

Másrészt nem tudom. Legalábbis a képekről nem egyértelmű, amúgy sejtem mi lehet. Sültkrumplihoz két féle fűszer választható, 4 Borsos vagy meglepő módon BBQ. Mindkettő rázó fűszerkeverék, tehát szerintem a KFC Shake It kosaraihoz hasonlóan kapunk valami tokozatot amibe betesszük a krumplit meg a fűszert, és jól összerázzuk. Gondolom ez vezetett a gyerekes témához még ha a reklámból meg a plakátokból ez egyáltalán nem is jön le.

Összességében nem rossz összeállítás, bár ha megint a szendvicseknek kellene elvinniük, akkor összeroppanna a dolog. A McRib behozatala tök jó, még ha valószínűleg nem is lesz egy 5/5-ös dolog, nincs benne semmi olyan ami úgy elrontaná a dolgot mint a legutóbbi olcsóbb próbálkozás (bár ránézésre rá is ezt mondtam).

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr706306178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása