Viva Mexico, avagy chipses Whopper a Burger Kingben

2013. március 06. - Feiertag Erik

Érett már a váltás a Burger Kingnél, majd' két hónapja volt ugyanis, hogy elkezdték nyomatni a Longer Karnevált. Az előző, már-már bejáratott promóció után megint biztosra mennek: ezúttal a Mexikói ízeket veszik elő. Valaki minden évben megteszi ezt, és általában jól sül el; elég csak Mexikói Medve kedvencére gondolni, na eddig az a Közép-amerikai témájú burgerek királya, legalábbis ami a gyorsétteremláncokat illeti.

smallbk_mekico.jpg

Nacho Whopper: Ennél jobb nevet nehezen találhattak volna a szendvicshez, benne van a lényeg, amivel kiemelkedik a tömegből. Ez pedig a nacho chips, majd meglátjuk hogy sül el, mennyire fog kihullani a burgerből és mennyire lesz útban a puha összetevők közt ez a kemény, ropogós darab, jövő héten valószínűleg kiderül. Rajta kívül az elengedhetetlen marhahúspogácsa, sajt, hagyma, saláta, jalapeno paprika, Chunky Salsa és hot chili szósszal, mindez a "már jól ismert Whopper zsömlében." Leírás alapján csípősnek tűnik a burger, úgyhogy erre mindenki készüljön fel szerintem aki ki szeretné próbálni, bár nem tették oda  a kis paprikás piktogramot amit szoktak csípős szendvicsek esetén, az összetevők mégis mást sejtetnek.

Salsa Chicken: A csirkés testvér, ahol a névvel próbálták azt éreztetni, hogy más ízvilágot képvisel a burger. Ez persze lehetséges, hisz a hús alapvetően befolyásolja a dolgokat, de azért nem így szerintem. A burger mindössze két dologban tér el a fentitől, az egyik, ahogy azt pár sorral feljebb is említettem, hogy ebben csirkehús van, a másik pedig a buci, itt „ínycsiklandó kukoricás zsemlét” kapunk a klasszikus szezámmagos helyett. Ezen kívül minden ugyanaz: saláta, hagyma, nacho chips, sajt, jalapeno paprika, Chunky Salsa és hot chili szósz.

Igazi múlt idéző promóciót hozott nekünk a BK, a klasszikus marhahús-csirke páros egyforma körítéssel, ahogy azt pár éve még a király összes akciójánál láthattuk. A dolgot pedig tovább tetézik azzal, hogy a jelenlegi trenddel szembe menve csak burgereket kapunk, azaz semmi féle snacket, de még csak egy érdekesen sikerült sült krumplit sem vehetünk hozzá. Mondjuk nem lepődnék meg, ha ez csak a honlap hiányossága lenne, és a szendvicsekben lévő nacho chips lenne a mostani speckó „burgonya.”

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr656306297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása