Alpesi Deluxe, a téli csirkekirály

2012. december 14. - Feiertag Erik

A boldogsághoz, ahogy az a mekinél és a BK-nél lenni szokott, megint csak egy kicsi hiányzott, nevezetesen egy szép szelet, darálás nélküli csirkemell. Mentségére legyen mondva, hogy így kicsit olcsóbb a dolog, mivel az állat azon részeit is felhasználhatják hozzá, amit amúgy nem szoktak, amúgy se veszi észre senki. De ha ezen sikerül túllépni (és a CBH óta általában sikerül), akkor azt kell mondjam, a McDonald's megalkotta az egyik legjobb csirkehúspogácsa alapú szendvicsét.

A totálisan semmit mondó névvel ellátott burger amúgy első blikkre nem ígér sokat. A szokásos hosszúkás, kukoricadarás buciban egy panírozott csirkehúspogácsa, saláta, paradicsom, majonéz, és egy papírvékony szelet feketeerdő sonka található. Utóbbitól nem sokat vártam, de basszus, ez tette olyan jóvá a szendvicset, amilyen. Végig érződik, nem nyom el semmit és nem nyomja el semmi, bár ez végül is az összes összetevőre igaz.

Feketeerdő sonka: Bükkfaforgáccsal füstölt száraz sonkaféleség, amely Németországból származik és több évszázados hagyományokra tekint vissza. A sonkát besózzák és fűszerezik, majd 2 hétre érni hagyják, ezután még 2 hét pihenés következik hűvösben. A füstölés 25 fokon történik és három hétig tart. A fekete erdei sonka pótolhat más száraz sonkákat receptekben. A boltokban szeletelve, védőgázas csomagolásban juthatunk hozzá a legkönnyebben. A füstöléshez felhasznált fa eltérhet a hagyományostól.

via NoSalty.hu

IMG_7354.JPG

És ha az íz nem lenne elég, vitán felül ez az egyik legjobban összerakott szendvics, amit ettem. A majonéz szépen összefogja a salátát, de közben nem folyik, és nem hullik semmi. A sonka sem az a fajta volt, amire ráharap az ember és aztán az egészet kihúzza a burgerből, vékonysága ellenére jól harapható, és egyáltalán nem rágós. Megkóstoltam egy darabkát magában is, nem éreztem, hogy most valami hű de különleges dolog ez, de ettől függetlenül finom, kellemesen sós, és ahogy fentebb írtam, ez teszi az egész szendvicset olyan jóvá, amilyen.

IMG_7355.JPG

A burger a szokásos kis képecskékkel ellátott dobozkában érkezik, ami viszont abban van, az nem a szokásos. A Brazer szendvicshez hasonlóan kis "papírfogantyúban" érkezik, ami megkönnyíti az útközbeni fogyasztást, de ha étteremben fogyasztja az ember, akkor sem hátrány, ha nem kenünk össze mindent. Alapfelszereltség lehetne mindenhez, bár szerintem a kerek burgerek kissé nehezen lennének fogyaszthatóak vele. 

IMG_7352.JPG

Jó sokat kéne visszalapozni, hogy találjak valami mekis csirkés szendvicset, ami olyan jó osztályzatot kapott mint ez. Nem hullik, simán nyelhető, jó az íze, és még az ára sem olyan elrugaszkodott. Egyértelműen a speckó sonka teszi különlegessé, és ezúttal ez nem csak reklámszöveg, tényleg hozzáad és tényleg ettől lesz jó a szendvics. Amúgy egy teljesen átlagos McChicken lenne más külsővel, de így kijár neki az 5/5-ös értékelés. Ennek ellenére, már csak a hús minősége miatt is, én még mindig azt mondom, hogy ha csirkeszendvics, akkor KFC, de ha madarat akartok, és az ezredes nincs a közelben, ez simán vállalható alternatíva.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr786306327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása