Clint Eastwood szerepében: Ranch McBeef

2012. november 20. - Feiertag Erik

Hát ezt is megéltük, véget ért egy korszak, végigkóstoltuk az első hazai "Az Én Hamburgerem" verseny győzteseit. Volt dolgunk a rosszal és a csúffal (a csirkehúspogácsa miatt), most stílszerűen a jónak kell következnie, és vicces, de így van. Bár a sorrend lehetett volna más, így is simán ráerőltethetjük Sergio Leone legendás westernfilmjének címét a McDonald's legkésőbb december 5-én záruló promóciójára.

ranchmcbeef1.png

Bálint közgazdász szendvicse alapvetően semmi olyat nem tartalmaz, amit ne láttunk volna korábban, az összeállítás azonban meglepően jól működik. A burgerben royal marhahús, borsos royal zsemle, jégsaláta, ementáli sajt, sült hagyma, bacon, pepperjack sajt, retro mustár és ranch szósz kapott helyet. Mindig szidom a fűszeres bucit, de most szerintem ez is kellett a sikerhez.

Fényképek-0344(1).jpgMr. Remegő Kéz fotóz - aki éles fényképet talál a posztban, nyer valamit!

A szendvicsnek a sok fűszeres összetevő miatt sült húsra emlékeztető íze van ami nekem nagyon bejött. Ez leginkább azokon a részeken érződött ki, ahova kevesebb szósz került, ahol több volt ott sajnos eléggé domináltak, már-már elnyomták a többi összetevőt. Sok volt a kétféle öntet, egy bőven elég lett volna, de még így is köröket ver a MaMotra.

Fényképek-0346.jpg

Három éve vagyok képesítés nélküli önjelölt szakújságíró, de még nem volt dolgom olyan burgerrel, melyben annyira hangsúlyos lett volna a bacon, mint ebben (vagy legalábbis most nem jut eszembe egy sem). A gyorséttermek laboratóriumaiban éjt nappallá téve dolgoznak a "hamburger építő mérnökök" szinte korlátlan összetevőből, de egy meglehetősen korlátolt netes játék kellett ahhoz, hogy ez összejöjjön.

Fényképek-0345.jpgA referenciakártya/szendvicsméret aránypár mellett az alátét is érdekes, holnap ki is elemezzük pár szóban.

Nem mondom, hogy nem lehetett volna nagyobb, mert mindig lehetne, de hozza egy Sajtos McRoyal méreteit, és árban sem áll túl messze tőle, úgyhogy végül is rendben van, 4,5/5-öt simán megér. Nem is emlékszem, mikor mondtam utoljára mekis szendvicsre, hogy ajánlom, de most ez a helyzet. Ha egy jó szendvicset ennél, és nem akarsz 1600 forintot kiadni a BurgerKing karácsonyi csodájára (és valljuk be, ki akar?), akkor mindenképpen megér egy próbát. Kipukkadni ugyan nem fogsz tőle, de ezúttal, ahogy a régi KFC szlogen tartja: Az íz a titok.

A teszt-kupont ezúton is köszönjük a McDonald's-nak!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr566306337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása