KonoPizza

2011. október 10. - Feiertag Erik

 Ti is gondoltatok már arra út közben, hogy jó lenne egy szelet pizza? De nincs idő leülni, megeszegetni meg minden. Séta közben, a buszon, a négyes metrón, repülőn az aluljáróban meg az utcán, a zebrán és a villamosmegállóban. Francba, hagyjuk, együnk egy sajtburgert. Ez volt eddig a válasz, nem? Még szerencse, hogy megérkezett Magyarországra a KonoPizza.

És tényleg csak megérkezett, mert eddig csupán egyetlen éttermük van, a Mammut I. nem-tudom-hanyadik-de-elég-magasan-van emeletén. Eredeti friss, olasz alapanyagok. Végre valami új, valami, ami áthágja a szabályokat. Aki kitalálta tuti betépve azon gondolkodott, hogyan lehetne rágyújtani egy pizzára.

Amúgy tök vicces az étterem. Van egy pult, felveszik a rendelést, és aztán a kaja készülését is végignézhetjük. Fognak egy tölcsért, belenyomják az anyagot, aztán belerakják egy gépbe, amin keresztülmegy a tölcsér, és már kész is a KonoPizza, persze, ez azért nem ilyen gyorsan megy. Van egy kis emelet asztalokkal, teljesen olaszos, a falat pedig festmények díszítik, melyek minden féle kompozícióban ábrázolnak ilyen tölcséres pizzákat, nagyon őrült.

A legegyszerűbb változatot kóstoltam, legalábbis ez volt legfelül az étlapon. Paradicsom szósz volt benne, és sonka, és gomba, és olyan fura golyók, olajbogyó vagy valami hasonló, és sajt. Mit ér az innováció, ha nem jó az íz, de miért lenne baj vele, hisz ez is csak pizza, semmi extra, csak a forma más. Amiben más mint a lapos kiadás, az az, hogy a feltét levesebb, de ez nem baj, legalább jobban siklik, nem kell inni rá.

Az egyetlen hátrány, nos, az a fogyasztahatóság. Izé, elég nehézkes enni, kitalálni hogyan is kellene harapni ezt a tölcsért, a sajt pedig az örökkévalóságig ott lóg a szánk és az étel között, persze, mint a pizzánál, ez is erősíti az összetartozást, de azért út közben ez nem a legjobb minden figyelmünkkel a vékony sajtcsík ellen küzdeni. Szerintem ezt az ételt meg kell tanulni enni, ki kell fejleszteni egy módszert, amivel nagyokat lehet harapni, mégsem fröccsen az arcunkba a paradicsomszósz. Megjegyzés: Nem árt ha kérünk/tartunk magunknál extra adag szalvétát. A KonoPizza nekem 4,5/5.

További pozitívum, hogy árban is teljesen jó. Kérhetjuk a cuccot magában, vagy menüben, utóbbi esetben 1300 forint körül kell fizetnünk, viszont kapunk egy 0,5 literes "Coca-Cola terméket", és sültkrumplit vagy salátát, rózsaszín körmű lánykáknak salit, csak hogy lássátok, értek az emberek nyelvén. További jó pont, hogy ha elvitelre kérjük a pizzánkat, akkor azt nem papírtasakban adják, hanem ilyen hőtartó csomagolásban, a Twister csomagolásához hasonló, csak inkább tasak, és kicsit más a külseje.

Ja, és nem csak pizzát tuszkolnak a pizzatészta-tölcsérbe, vannak édes dolgok is, meg reggeli kiadás, sőt, a KonoPasta család keretében még Olasz tésztaételeket is sikerült tölcséres formába integrálni. Mi ez, ha nem új és innovatív?

Franchise partnereket keresnek, meg minden, úgyhogy, aki szeretne valami egészen fura éttermet vezetni, és van hozzá tőkéje/bátorsága (bár nemtudom hogy mennek ezek a dolgok), az vágjon bele.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr216306523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása