Ázsia ízei: Wasabi Pita

2011. szeptember 13. - Feiertag Erik

 Csak ma jutott eszembe, hogy ezt a kaját végül is McWrapként is meg lehetett volna csinálni, telenyomni a jól ismert vékonyka pitát a zöldséggel meg a hússal meg a szósszal, meg szerkeszteni hozzá valami extra papírtokot, valami feketét Ázsia ízei felirattal, vagy még az sem kell, csak a szokásos marhahúsos doboz, elvégre ebben is az van.

De szerencsére nem így tettek, szerencsére valami igazi újdonságot hoztak nekünk, és pitába töltötték, de nem a szokásos, kicsi üreges gyros pitába, amit minden... Őőő... Gyrosos használ a piacon, ez valami, más valami új, valami különleges. És jobb.

Ha már szóbakerült a gyros, akkor kicsit hasonlítsuk ahhoz a terméket, bár sok közös pontot nem fogunk találni, sőt, semmit, viszont így könnyebb példát állítani. Először is, itt nem a tészta belsejében lévő üreget töltötték meg, nem is volt benne üreg. Ahogyan a képen is volt, szépen megpakolták a kiterített pita egyik felét, majd ráhajtották a másikat, nagyon jól néz ki, sokkal dögösebb mint egy olyan pattanásig feszülő, nedves kecskehúgyhólyag. Remélem senki sem eszik gyrost blogolvasás közben.

Harmadik bekezdés, illene pár szót ejtenem a tartalomról is nem? Szóval, a félbehajtott pitába két darab marhahúspogácsa kerül (sajtburger típusú), meg jégsaláta, káposzta, uborka, és sárgarépa csíkok. Két szósszal is meglocsolják, valami pirossal, melyről azok a kicsit édes csirke akármik jutottak először eszembe, amit a kínai éttermekben látni, szecsuani csirke, azt hiszem. A másik wasabi szósz, de szerencsére nem viszik túlzásba, vagy csak simán nem a legcsípősebb keveréket használják, de a lényeg az, hogy nem fogunk tüzet okádni és nem lesz vörös a fejünk, a fülünkből pedig nem fog gőz feltörni, mint szegény Scooby-nak.

Szerintem elég laktatóra sikeredett, nekem bőven elég volt, bár járt hozzá krumpli is, a nélkül nem biztos hogy ilyen elégedett lennék. Bár nem akkora mint amilyenre a kép alapján számítunk, nem is kicsi, nagyjából olyan hosszú, mint egy McWrap. Elég sajátos papírdobozban adják, melyben még egy műanyag fogantyú is van, melynek segítségével nem fogjuk összekenni magunkat, ez úgylátszik kezd elterjedni, a Brazer szendvicsnél láthattunk ilyet először, aztán itt máris visszaköszön, jó ötlet, csak ne álljanak le vele. Bár, ha belegondolok a McWrapek is rendelkeznek hasonlóval, nekik a papírdobozuk tud ellátni hasonló funkciókat, úgyhogy végül is a meki kezdte a dolgot.

A rengeteg zöldség nem ütötte egymást, a saláta és a káposzta eléggé érződött, bár a káposzta lehet, hogy hagyma volt, néha eléggé olyan íze volt. Persze az is lehet, hogy mindkettő volt benne, ki tudja, persze, akik összerakják, azok. Pár akcióval ezelőtt volt, hogy a meki kiírta a teljes receptet a honlapján, nagyon örültem neki, sajnos csak egyszeri volt a megmozdulás. A hús jó volt, amikor épp a falatban is volt, akkor érződött. A wasabi szósz kicsit el volt nyomva, a másik picit erősebb volt, de azért ezt is lehetett érezni, bár nem mindig.

Összességében egy tök jó ötlet egész jó megvalósítása, szerintem megérdemli az 5/5-öt, csak így tovább. Inni nem szükséges hozzá, jól csúszik, úgyhogy legfeljebb azoknak érdemes pluszt adniuk a menüért, akik nem bírják az ilyen enyhén csípős dolgokat sem. Meg persze azoknak, akik szomjasak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr886306530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása