Elég sok erőset kóstolunk, így nem maradhatott ki a szórásból az Il Treno Gabko pizzája sem, mely 2016 legjobb chili szószának felhasználásával készül.
A feltét némi gomba, cheddar és mozzarella sajt, Kras sonka, valamint olíva bogyó, azonban ami igazán figyelmet érdemel, az az alapszósz, ami a fent is említett Gabko csilifarm terméke, mellyel az idei Solymári Chilifesztiválon extra erős kategóriában el is hozta az első helyet. További érdekesség, hogy a feltéteket is a termelő álmodta meg, így a pizza neve nem csak az alapra utal.
Hazudnánk, ha azt írnánk, ez a legcsípősebb étel, amit valaha ettünk, de mindenképp ott van a toplistán. A pizza széle felé valamelyest enyhül az ereje, bár lehet, hogy csak megszoktuk, hogy zsibbad a szánk. Külön tetszett, hogy mozzarella mellett cheddar is került rá, így a sajt jobban is kivette részét az ízélményből.
A sonka is kellemes volt, jót tett a sóssága, ugyanakkor az olíva így egész bogyóként kicsit túl koncentrált volt. Ahol jutott a falatba, szinte mindent elnyomott, egyszerűen túl domináns a többi feltét mellé. Szerintünk felaprítva, elszórva az egész pizzán, jobban működött volna.
Kifejezetten jól sikerült darab a Gabko Chili pizza, mely simán megéri 1790-1990 forintos árát. Bár ettünk már erősebbet, attól még ez is nagyon csípős étel, így mindekinek ajánlott, aki zsibbasztaná kicsit a száját.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.