Törölte ikonikus pizzáját étlapjáról a Pizza Hut

2016. június 09. - Feiertag Erik

Magyarországon két egységgel a Pizza Hut eléggé perifériára szorult, noha a pizzáiknak simán helye van Budapest legjobbjai közt. Azonban úgy gondolták, eljött a vérfrissítés ideje, és néhány hete nem csak új étlapot vezettek be, hanem egyik ikonikus terméküket, a Cheesey Bites pizzát is kivonták a forgalomból.

etlap_01.png

Az új menü már külsőben is egyértelmű előrelépés: sokkal letisztultabb, modernebb elrendezést kapott hatalmas, ínycsiklandó termékfotókkal megspékelve. Persze nem ez a lényeg, hanem az ételek. Szinte minden kategóriában található valami újdonság, az előételek közé például bekerült egy válogatás, mely akkor jöhet igazán jól, ha többen térünk be, és mártogatnánk kicsit: három féle szósz (fokhagymás, mustáros, BBQ), valamint csirkeszárnyak, sonkás tekercsek, hasábburgonya és töltött gombafejek kapnak helyet egy méretes tálon. Aki pedig imádja a Pizza Hut féle limonádét, végre más ízbe is belekóstolhat: az alkoholmentes mojito lehet az új kedvenc.

Ahogy fentebb említettük, minden kategóriában találhatóak új ételek, viszont most inkább a pizzákra terelném az írott szót, hisz egyrészt ez vág leginkább az oldal profiljába, másrészt talán itt fedezhetőek fel a legnagyobb változások. Vágjunk egyből a lecsóba, vagy inkább a sajttal töltött szélbe: nincs többé Cheesey Bites. Ez a Pizza Hut saját találmánya volt, ikonikus termék. Éppen ezért érthető, hogy nem váltak meg tőle teljesen: megmarad a sajttal töltött szél, csak ezentúl nem formáznak belőle falatkákat. További különbség a CB-hez képest, hogy az új verzió minden méretben kapható.

Vettük a bátorságot, és megkóstoltunk egy ilyen sajttal töltött pizzát, mégpedig magyaros kivitelben. Ez egy kolbászt, marhahúst, jalapeno és kaliforniai paprikát, paradicsomot, lilahagymát, fűszeres paradicsomszószt és mozzarella sajtot tartalmazó feltétet jelent. Bár elég gazdagon megpakolták, mégsem éreztem, hogy bármi is feleslegesen van rajta: a jalapeno nem csak csíp, jellegzetes íze hozzátesz az élményhez, a kolbász és a marhahús nem üti ki egymást, a többi összetevő pedig kellemesen kiegészíti a fentieket. Annak idején a Cheesey Bites-szal egyetlen problémám volt: a falatkák kissé fullasztóak voltak magukban. Az új kiadásnál valamivel jobb lett a helyzet, de azért még mindig ajánlott egy adag szószt kérni mellé.

etlap_02_toszkan.png

Mindemellett egy úgynevezett Toszkán Pizzatészta is került az étlapra. Ez egy az igazi olasz pizzériákat idéző extra vékony tészta, mely belül, a feltét alatt omlós, a szélén pedig kellemesen ropogós. Egyelőre két féle feltéttel kérhető: Caprese (mozzarella, rukkola, koktélparadicsom, bazsalikom, balzsamecet és paradicsomszósz) és Prosciutto E Ruccola (olasz fülstölt sonka, Grana Padano sajt, mozzarella, koktélparadicsom, rukkola és paradicsomszósz).

etlap_03_csokivulkan.jpg

A desszert kínálat is érdemel néhány szót, hisz szinte teljes egészében megújult. A házi kakaós csiga, mely pizzatésztából készült, maradt a régi, de került mellé áfonyás sajtkrémtorta, amerikai palacsinta (ehhez feltétként választhatunk eperkrém, csoki öntet és porcukor közül), és Csokivulkán. Utóbbi neve egyszerre beszédes is, meg nem is. Csoki, mert háromféle csokoládé felhasználásával készül, de vajon miért vulkán? Mert a szélein szilárd, piskóta állagú, belül viszont folyós. Ha ez nem lenne elég, a tetejére még egy gombóc vanília fagylalt is kerül, hogy a legédesebb szájú vendég se távozzon elégedetlenül.

Dióhéjban ezeket a változtatásokat eszközölte étlapján a Pizza Hut. Sokkal inkább tűnik egy finomhangolásnak, mint teljes újragondolásnak, persze, ha jól működnek a dolgok, nem is kell felesleges újításokat beleerőltetni. Mi még biztos visszatérünk a töltött szélű pizzán kívül más dolgokat is megkóstolni, reméljük nektek is meghoztuk a kedvetek egy próbához.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr748793588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása