Mac'n Cheese pizzán?

2023. április 25. - Feiertag Erik

Egyre népszerűbb a Mac'n Cheese a hazai gyorséttermi szcénában. Kisebb éttermek után a Burger King robbantott néhány év egy panírozott tésztapogácsával, majd idén a KFC is bevetette néhány szendvicsnél és tortilla tekercsnél. Nem meglepő, hogy az utóbbival közös üzemeltetővel rendelkező Pizza Hut a következő a sorban.

pizza_hut_macncheese_pizza_fokhagyma_3.jpeg

És szerintem ez az eddigi legjobb ilyen jellegű mash up. A feltétezés elég egyszerű: fokhagymás alapra kerül a Mac'n Cheese (lényegében cheddar és penne), a tetejére meg jöhet a megszokott mozzarella. Mindez 23 centis méretben 2395 forintért (legalábbis a hozzám legközelebbi étterem árai alapján, a blokkot már kidobtam amit kaptam).

pizza_hut_macncheese_pizza_fokhagyma_2.jpeg

Az összetevők listája jól leírja mire kell számítani: krémes cheddar és penne, melyeket meglepően jól egészít ki a fokhagymás szósz. Egyedül egy kis húst hiányoltam róla, esetleg érdemes lehet némi bacont kérni rá. Alap, San Francisco stílusú tésztával kértem ami könnyed, szélei kívül ropogósak, belül puhák, nekem talán ez a kedvenc pizzatésztám Budapesten, úgyhogy ezen a téren is remekel az étel.

pizza_hut_macncheese_pizza_fokhagyma.jpeg

Szóval ha valami különlegeset kóstolnátok akkor érdemes lehet kipróbálni. Nem annyira extrém mint amiket a Don Pepe szokott összehozni, ilyen szempontból a magyar hálózatnak voltak már jobb és izgalmasabb húzásai is (a sokak által eretnekségnek számító rántott sajtos pizza például minden téren zseniális volt), úgyhogy ez talán azoknak is könnyebben lecsúszik, akik markánsabb határokkal szeretik elválasztani az ételeiket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr218103620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása