Burger Central #7: Amerikai retro burger Budapesten - WOW Diner

2016. április 11. - Feiertag Erik

Nem túl rég nyitott meg a WOW Diner, mely egy az amerikai '50-es éveket idéző étkezde a Nyugati környékén. Turmixokat, shake-eket, gofrit, palacsintát árultak, de furcsa mód a hamburger hiányzott az első étlapjukról. Szerencsére néhány napja pótolták a hiányosságot, úgyhogy meg is kóstoltunk egy amerikai retro burgert.

wow_diner_boston_red_sox_burger_custom.jpg

Egyelőre nem vitték túlzásba a dolgot, mindössze négy féle szendvicset árulnak. Mi a legolcsóbbat választottuk, mert jelenleg nem lehet Erzsébet utalvánnyal fizetni, azonban jó hír, hogy már folyamatban van a dolog, így ha minden jól megy legfeljebb egy hónap múlva már erre is lehetőségünk lesz. Ezek a szendvicsek kaphatóak:

Boston Red Sox Burger: hagymás buci, marhahús, karamelizált vöröshagyma, paradicsom, jégsaláta, lilahagyma, cheddar szósz (1490,-)

New York Yankees Burger: hagymás buci, marhahús, cheddar sajt, jégsaláta, lilahagyma, paradicsom, bacon, BBQ szósz (1690,-)

Detroit Tigers Burger: hagymás buci, dupla marhahús, dupla cheddar sajt, jégsaláta, lilahagyma, paradicsom, BBQ szósz (1990,-)

Brooklyn Dodgers Burger: hagymás buci, marhahús, cheddar sajt, vörösbab, csípős mexikói mártás (1690,-)

wow_diner_shake_ford_thunderbird_custom.jpg

Tehát egy Red Sox mellett döntöttünk. A krumplit kihagytuk, majd legközelebb arról is írunk, viszont rendeltünk mellé egy Ford Thunderbird shake-et 690 forintért. Erről röviden csak annyit, hogy köröket ver a Mekis megoldásra, sűrű de mégsem zavaróan, édes de nem émelygős, és elképesztően csokis, nekünk nagyon bejött. Ugyanakkor kicsit fura volt a műanyag pohár, bár az étlapon is ebben szerepel, az igazi amerikai hangulathoz talán jobban illett volna egy olyan magas, talpas üvegpohár, mint a Ponyvaregényben. Egyébként a tányér és az evőeszköz is egyszer használatos, ami kicsit furán hatott egy ilyen beülősebb jellegű helyen.

wow_diner_boston_red_sox_burger_1_custom.jpg

Na de a lényeg: a hamburgerben egész nagy húst kapunk, ami ízletes és kellemesen fűszeres. Állagra elég tömör, de amúgy könnyen harapható. Összességében ízlett, de nem sorolnám a kedvenceim közé. A cheddar sajt elképesztően finom, egész erőteljes, ugyanakkor nem nyomja el a többi összetevőt. Elvileg hagymás zsemlét használnak, viszont ebből semmit sem éreztem, ezt leszámítva a buci egészen jó, puha de nem tömít, és a pirításra is figyeltek, így nem áztatja el a szósz.

wow_diner_boston_red_sox_burger_2_custom.jpg

Ha kicsit is tetszenek a régi filmekben látható éttermek, akkor mindenképp látogassatok el, és ha már ott vagytok érdemes egy burgert is kipróbálni, hisz valahol hozzá tartozik az amerikai hangulathoz, hogy lenyomtok egyet a turmix mellé. 

Elérhetőségek: Facebook | Budapest, Nagymező utca 37-39. | Telefon: (30) 197 6524

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr768586652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása