Kipróbáltuk a KFC grill termékeit

2015. július 24. - Feiertag Erik

Lassan két hete fut a KFC új grillezett kínálata, úgyhogy már épp itt volt az ideje, hogy mi is végigkóstoljuk!

kfc_grill_mb_st.jpg

Bár sok termékről van szó, főként két részre lehetne osztani őket. Vannak ugye a Classic Grill termékek, melyek a nyári promóció lezárta után is kaphatóak maradnak. Ez egyelőre egy Twistert és egy szendvicset jelent, mi utóbbit próbáltuk ki. Ezen kívül van az előbb említett nyári Summer Grill vonal, mely egy görög hangulatú összetevőkkel bővített Twister, pita és saláta.

kfc_summer_grill_twister.jpg

Utóbbival kezdeném, hisz ezek csak időszakosan érhetőek el. A Summer Grill Pita és a Summeg Grill Twister nagyrészt egyforma: mindkettő grillezett csirkemell filét, uborkát, Apetina feta-típusú sajtot, bébispenótot és tzatziki szószt tartalmaz. Viszont míg a Twister a jól megszokott tortillába csavart megoldás, addig a pita jóval különlegesebb a gyorsétteremek háza táján.

A pita verzió lényegében egy út közben is könnyen fogyasztható szendvics. A hús egyben kerül bele, és mivel csak egy oldalt nyitott, a szósz és a zöldségek nem igazán fognak kihullani rohanás közben sem. A termékben a szósz dominál, ami inkább tzatziki fűszerezésű, mint hogy egy az egyben azt állítsam róla. Egyébként kellemes, kicsit édeskés, visszafogottan fokhagymás-uborkás ízvilágú dolog, jó választás volt a görög termékvonalhoz. A sajt elég erőteljes ha falatba kerül, a bébispenót pedig szinte végig érződik, igazán különlegessé teszi a szendvicseket. Ugyanez érvényes a Twister variánsra is. Méretben is hasonlóak, így tényleg csak azon múlik a mit választunk, hogy épp tortillához vagy pitához van kedvünk.

kfc_summer_grill_salata.jpg

A Summer Grill Saláta a fenti összeállításon kívül saláta mixet és fekete oliva bogyókat tartalmaz. Sohasem vonzottak a gyorséttermi saláták, viszont mind ez, mind a legutóbbi ázsiai ízesítésű meglepően jól sikerült. Kicsit nem árt átkeverni fogyasztás előtt, hogy a szósz jobban eloszoljon.

Elérkeztünk az egyetlen termékhez, mely várhatóan ősszel is velünk lesz. A Classic Grill Szendvics az új, fűszeresebb pácba forgatott grillezett csirkemellet, gouda sajtot, paradicsomot, jégsalátát és majonézt tartalmaz. Akaratlanul is a korábbi Brazer Szendvicshez hasonlítja az ember, de nem vall szégyent.

kfc_classic_grill_szendvics_1_1.jpg

A hús valóban fűszeresebb, de még így is jóval visszafogottabb a H&S panírba forgatott termékeknél. A szendvics egyébként egészen kiegyensúlyozott, semmire sem tudnám azt mondani, hogy túl erőteljes, ahogyan azt sem, hogy egyáltalán nem érezni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr487650670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása