A Meki kaszálta a legtöbbet tavaly

2015. március 30. - Feiertag Erik

Időről időre megjelennek a McDonald's halálát jósolgató cikkek és posztok, de sokszor megfeledkeznek arról, milyen szinten dominál a piacon. Bár valóban egyre gyengébben teljesít, még így is több mint ötször akkora bevételt ért el mint legnagyobb riválisai.

mcdonalds_burger_king_sales_2014.jpg

(kép)

Mi is folyamatosan beszámolunk a Meki problémás időszakáról, és előszeretettel kiáltunk farkast, pedig van egy kis túlzás a dologban. Bár 2,1%-kal csökkent a korábbiakhoz képest, még így is 87.786 milliárd dolláros bevételre tett szert tavaly. A második helyen álló Burger King ugyanilyen arányú növekedés mellett 17.017 milliárd dollárra volt elég, azaz a legnagyobb rivális is csak alig ötödét tudja produkálni a piacvezetőének.

to5chains-2014.jpg

A több mint 26.000 étteremmel rendelkező McDonald's éttermenkénti bontásban is az élen végezne. Átlagosan 2,4 millió dollárt hagytak ott az egységekben, míg az ilyen szempontból második Wendy's esetén ez a szám 1,47 millió dollár. Nekik körülbelül 10500 éttermük van és a világ jelentős részén nincsenek is jelen. Az amúgy második legnépszerűbbnek számító Burger King ilyen téren a középmezőny végén tanyázik: 14.372 étterme egyenként 1,3 millió dolláros bevételt ért el 2014 során.

Bár világszinten egyértelmű a Burger King második helye, anyaországában kiélezett harcot folytat a Wendy's-zel. Idén utóbbi volt a nyerő, nagyjából 100 millió dollárral termelt több pénzt a kislányos vállalat, de a McDonald's még ha közelebb is van, itt is megfoghatatlannak tűnik: 35.447 milliárd dolláros tavalyi bevétele jóval több mint háromszorosa a két rivális nagyjából 9 milliárdjánál.

easterbrook.jpg

A McDonald's bajban van, de még nem akkorában hogy az új CEO tapasztalata ne menthesse meg. (kép)

A Meki tehát bár egyre kevesebb bevételt termel, még van ideje kidolgozni a megfelelő megoldást problémáira. Steve Easterbrook, a nemrégiben kinevezett vezérigazgató úgy tűnik ráér, és angliai tapasztalatai birtokában előbb-utóbb megbirkózik a feladattal.

via Burger Business

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr337318316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása