Nem Zöldségnek Való Vidék: Xtra Long Chili Cheese és Brutál Burger

A következő írás Flankerr munkája, aki sorozatos-tévés témában szokott vendégbloggerkedni. Az emTV-n és a MűsorVízión olvashattok tőle.

Nem vagyok egy nagy gyorséttermes (a legközelebbi 45 km-re van lakhelyemtől), de ha ékes fővárosunkban járok, a limitált ideig elérhető akciós termékekre igyekszem lecsapni. Ezért nem is volt kérdés, hogy kipróbálom a Burger King újdonságait.

3009.jpg

Az utolsó szó csak félig igaz, mert az Xtra Long Chili Cheese pár éve már szerepelt az ideiglenes kínálatban. Akkor nagyon ízlett, és ez szerencsére nem változott, pedig nincs túlbonyolítva. Hosszúkás szezámos buci, 3 marhahús pogácsa a szokásos BK minőségben, sajnos „csak” szabvány cheddar sajt, ellenben isteni chilis sajtszósz és jalapeño paprika. Utóbbitól nem kell félni, csak szolidan jelzi csípősségét.

Az összhatás? Egyszerű de nagyszerű. Az általam kedvelt ízvilágú húspogácsa keveredik a domináns sajtszósszal, amit összefog a zsemle és a kiegészít a harmadhegedűs paprika. Nem kell mindig a 6-8-10 összetevő, ez a termék így tökéletes. Persze bacont még elbírna, de azt én elfogultan imádom, szóval nem kell komolyan venni. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, pontszámilag ez 4.5/5

A Brutál Burger legnagyobb hibáját a névadó marketinges (és aki erre rábólintott) követte el: ilyen névvel az egyszeri kóstoló elvárásait a Mátra csúcsairól is csak távcsővel látni [a szendvicset a Brutálfutásról nevezték el, bár ha az ember betér egy étterembe nem feltétlen erre fog asszociálni - Erik]. Pedig maga a cucc egész jó: hosszúkás zsemle, benne gusztusosan ropogós kéreggel sütött, de belül puha sertéspogácsa, amihez jól megy a BK egyik signature kísérő párosa, a csemege uborka és a hagyma. A domináns faktor viszont a McRib-hez hasonlóan a barbecue szósz, amin ugyan a reklámozott füstösséget nem éreztem, cserébe nem tucatízű és finom.

De csak óvatosan: a szendvics felénél csak bámulatos reflexeim mentettek meg attól, hogy a maradék húspogácsa a tőlem méterekre ülő ismeretlen ölében ne landoljon. Kicsit 22-es csapdája a történet: ha túl lazán fogjuk, katapultálhatjuk, túl erős szorítás pedig barbecue szökőkutat eredményezhet. Burgerekben nálam a sorrend: marha > sertés > szárnyas > hal, ezért a pontszám 3.5/5, egy próbát megér.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr716649247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása