Brazer Twister München

2012. március 16. - Feiertag Erik

Athénnál azt hittem, ő lesz az akciósorozat csúcsa, de tévednem kellett, mert a Münchenes változat is nagyon jól sikerült, és már kezdek rájönni, mi fogja vinni ezt a szériát: A szósz.

münchen.PNG

Ami ebben az esetben szinte mindent elnyom. A mustáros szósz kicsit édes, talán mézes, de ugyanakkor csípős, és érezni, hogy mustár, csak túl domináns. Nem mondom, hogy csak ezt lehetett érezni, de talán egy kicsit kevesebb kellene belőle, hogy a többi hozzávaló is jobban kitűnjön. Így együtt, összekeveredve sokszor úgy éreztem, virslit eszek. De tényleg. Valahogy virsli íze volt néha, nem mintha az baj lenne. Végül is, csirke összetevőkből megalkották a virsli ízű Twistert. Respect.

De ne ragadjunk le a mustárnál, a tekercsben van még saláta, paradicsom, grillcsirke, meg "ropogós bacon". Utóbbi semmiben sem különbözik a New Yorkban látott változatnál, a ropogósságot valahol otthon hagyták szegény szalonnák, bár ezt már bőven megszokhattuk a KFC-től. Nem is lehetne okunk panaszra, ha nem "ropogós" jelzővel illették volna előzőleg a bacont. Ropogtatni viszont lehet majd mást, a kissé megpirított tortilla néhol kellemesen ropogósra sikerült, ahogy azt kell. Itt megjegyezném, hogy ez a Twister is meleg, mármint ami a hőfokot illeti.

Csípősség szempontjából erősebb, mint az alap KFC panír, de azért nem ér fel egy Jalapenoval. Minden esetre, ha nem bírjátok a dolgot, érdemes menüben kérni.

Vicces, amikor rendel az ember, és mondja, hogy egy ilyen "München Brazer Twistert" szeretne, és az eladó visszakérdez, hogy "csak a szendvicset?". Ilyenkor akaratlanul ugyan, de kicsit mindig elmosolyodom. Volt már, hogy tekercset mondtak, de olyanra is emlékszem, hogy csak sejtelmesen elharapták a kérdés végét, valahogy így: Csak a...? Na mindegy, végül is nem tartozik ide, csak gondoltam megemlítem - olyan rövid lett volna a poszt. Remélem senki sem vette piszkálásnak.

Azon gondlokozom, megint maximális pontot adjak-e, vagy vonjak le egy keveset (felet). Nem igazán tudom eldönteni, mert nagyon ízlett, de a mustár tényleg elég erős volt, és a bacon nem volt épp olyan, mint ahogy azt meghirdették. Na jó, legyen 5/5. Az íz a titok, a szósz a titok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr466306451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása