Lehet miből válogatni ha az ember mostanában KFC-ben szeretne enni, hisz az egyik legnagyobb gyorséttermi szendvics mellett olcsóbb tortilla tekercs, és különleges köret is szerepel az akciós kínálatban. Mi pedig fel is faltuk mindet!
Lehet miből válogatni ha az ember mostanában KFC-ben szeretne enni, hisz az egyik legnagyobb gyorséttermi szendvics mellett olcsóbb tortilla tekercs, és különleges köret is szerepel az akciós kínálatban. Mi pedig fel is faltuk mindet!
Év elején a McDonald's legsikeresebb termékéhez nyúlt, így a Sajtburgerek kaptak kicsit extrább változatot, költséghatékony promóciót hozva létre ezzel. A két szendvics duplán is kapható, azonban mi kreatívkodtunk kicsit az asztalnál, és megalkottuk a Meki legdurvább sajtburgerét is!
Tavaly januárban kéksajtos szendvicsek és tortillás ételek kapták a főszerepet a KFC kínálatában. Idén is hasonlóan indul az év, azonban az akkori erős kínálatra sikerült hatványozottan rálicitálni, ugyanis normál éttermeket is megszégyenítő Grander burgerek is részei a promóciónak.
Új év elején a legtöbb étteremlánc olcsóbb termékekkel próbálkozik, jó példa erre, hogy a McDonald's is a legolcsóbb, legnépszerűbb termékét tuningolta fel kissé januárra. Hasonló a helyzet a Don Pepénél is, a Hagymát Hagymával Burger ugyanis egy egyszerűbb, megszokottabb összetevőkből építkező, az elmúlt hónapok szarvas- és strucchúsos szuperszendvicsei után valamivel visszafogottabb árfekvésű darab lett.
Egyre kiemeltebb szerepet kapnak a sajtburgerek a McDonald's kínálatában. Tavaly is kaptunk belőlük dupla és tripla változatot, most pedig a prémiumabb szendvicsekben megkedvelt összetevőkkel dobták fel a régi receptet.
Már régóta szemezek a Szent Gellért tér mellett nyílt Grill Mánia nevű hellyel, már csak a bejárat fölé függesztett óriási hamburger miatt is. Pár hete viszont útba esett, úgyhogy benéztem, van-e olyan jó, mint azt a cégére hirdeti.
Aztán kinyitottam az éttermet, és koppantam. Persze, a hely neve nem Burger Mánia, az ajtó feletti hatalmas szendvics miatt mégis azt hinné az ember, hogy itt bizony széleskörű hamburgerművészetre szakosodtak. Csak egy burger van az étlapon, az viszont többféle hússal kérhető: csirkével (1290,-), sertéssel (1390,-), borjúval (1490,-) és báránnyal (1690,-). Mi egyébként utóbbit próbáltuk, ha már a legextrább is jóval olcsóbb, mint sok helyen a legegyszerűbb darab. Húsból minden esetben 200 gramm jár, melyen kívül jégsaláta, paradicsom, uborka, sajt, hagyma, BBQ szósz, ketchup és majonéz kerül a szendvicsbe, mellé pedig némi sültkrumplit kapunk.
A burger viszonylag gyorsan elkészül, és deszkán hozzák ki az evőeszközökkel, illetve a mirelit sültkrumplival együtt. Utóbbival amúgy azt leszámítva hogy kevés semmi baj nincs, de írni sem nagyon lehet róla mit, úgyhogy ugorjunk a szendvicsre. A buci nem rossz, és a pirítás is dicséretes, csak kicsit átestek vele a bárány másik oldalára. Igaz, hogy a szósz nem áztatta el a zsemlét, ugyanakkor az égett mellékízzel mégis csorbították az élvezeti értéket. Remélem idővel megtalálják az arany középutat, illetve ha már odaégették a zsemlét, adjanak egy másikat - az elégedett vásárlók ajánlásai többet érnek egy kidobott bucinál.
Ezt leszámítva nincsenek komoly gondok a szendviccsel. A húst nem fűszerezik túl, jól átsütik, bár talán kicsit tömörebb az ideálisnál. A szószokkal együtt uralja a terméket, ugyanakkor a zöldségek is kellemesen ropognak a fogunk alatt. Sajnos az uborka nem savanyú, pedig szerintem jobban illene egy hamburgerbe, de ez már egyéni ízlés dolga.
Összességében korrekt hely a Grill Mánia, és ha az ember nem csak hamburgerre éhezik, egész nagy a választék is.
Az új évvel új hónap is kezdődik, ami azt jelenti, hogy változik a Don Pepe akciós kínálata! Megint lesz menő hamburgerkülönlegesség, olcsó pizza és további akciók, amik az újdonságok kipróbálására igyekeznek sarkallni minket.
Elég sok mexikói stílusú ételt árul a Don Pepe, van quesadilla és taco tál is, de mi most nem ezekre fogunk fókuszálni, hanem a formabontóbb darabokra: a Piadinára és a Pizzahajóra.
Itt a karácsony, az ember vagy szaloncukorral vagy bejglivel tömi magát, de sokaknál előkerül a mézeskalács is. Utóbbihoz találtunk egy menő receptet, ami gyorsan meg van.
A lenti hozzávalók 6 adagra szólnak, de a linkelt oldalon lehet módosítani, és kiszámolja miből mennyi kell.
300 g búzaliszt (BL55)
50 g búza-rétesliszt (BFF 55)
80 g porcukor
50 g vaj
1 csapott teáskanál kakaópor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csapott mokkáskanál őrölt gyömbér
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
200 g méz
1 db tojás
1 db tojássárgája
Elsőként fogjunk egy méretes tálat, és keverjük össze a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a fűszereket és a cukrot, majd morzsoljuk bele a vajat, és a mikróban kicsit folyósabbá melegített mézet. Ha nem elég lágy a tészta, adjunk hozzá egy kis vizet is. Irány a hűtő 10 percre.
Szedjük adagokra a tésztát, majd lisztes felületen nyújtsuk ki 3 - 4 mm vastagságúra. Ha ez megvan, jöhet a formára szaggatás, majd ha megtelt egy sütőpapírral bélelt tepsi, mehet 8 percre az előmelegített, 180°C-os sütőbe.
A frissen elkészült kalácsokat egyenes felületre tegyük hűlni, különben eldeformálódhatnak. 5 perc után tojásfehérjével át lehet kenni őket, hogy szép fényesek legyenek. Díszíteni írókával érdemes, ez úgy készül, hogy felverjük egy tojás fehérjét, majd 120 g porcukor hozzáadása mellett csillogó, kemény habbá verjük. Tegyük nyomózsákba, aztán díszíthetjük is a kalácskákat.
Jó étvágyat, és persze kellemes ünnepeket mindenkinek!
via ApróSéf
Nincs is annál jobb, mint mikor egy finom süti hosszadalmas receptje helyett találunk valami könnyebb, gyorsabb megoldást. Ezúttal a zserbóhoz esett be egy könnyített recept, noha nem a klasszikus verzióhoz, hanem kis vendégváró golyócskákhoz.