Burger Central #4: Bárányburger Budán - Grill Mánia

2016. január 03. - Feiertag Erik

Már régóta szemezek a Szent Gellért tér mellett nyílt Grill Mánia nevű hellyel, már csak a bejárat fölé függesztett óriási hamburger miatt is. Pár hete viszont útba esett, úgyhogy benéztem, van-e olyan jó, mint azt a cégére hirdeti.

img_20151226_152523.jpg

Aztán kinyitottam az éttermet, és koppantam. Persze, a hely neve nem Burger Mánia, az ajtó feletti hatalmas szendvics miatt mégis azt hinné az ember, hogy itt bizony széleskörű hamburgerművészetre szakosodtak. Csak egy burger van az étlapon, az viszont többféle hússal kérhető: csirkével (1290,-), sertéssel (1390,-), borjúval (1490,-) és báránnyal (1690,-). Mi egyébként utóbbit próbáltuk, ha már a legextrább is jóval olcsóbb, mint sok helyen a legegyszerűbb darab. Húsból minden esetben 200 gramm jár, melyen kívül jégsaláta, paradicsom, uborka, sajt, hagyma, BBQ szósz, ketchup és majonéz kerül a szendvicsbe, mellé pedig némi sültkrumplit kapunk.

img_20151226_152543.jpg

A burger viszonylag gyorsan elkészül, és deszkán hozzák ki az evőeszközökkel, illetve a mirelit sültkrumplival együtt. Utóbbival amúgy azt leszámítva hogy kevés semmi baj nincs, de írni sem nagyon lehet róla mit, úgyhogy ugorjunk a szendvicsre. A buci nem rossz, és a pirítás is dicséretes, csak kicsit átestek vele a bárány másik oldalára. Igaz, hogy a szósz nem áztatta el a zsemlét, ugyanakkor az égett mellékízzel mégis csorbították az élvezeti értéket. Remélem idővel megtalálják az arany középutat, illetve ha már odaégették a zsemlét, adjanak egy másikat - az elégedett vásárlók ajánlásai többet érnek egy kidobott bucinál.

img_20151226_152801.jpg

Ezt leszámítva nincsenek komoly gondok a szendviccsel. A húst nem fűszerezik túl, jól átsütik, bár talán kicsit tömörebb az ideálisnál. A szószokkal együtt uralja a terméket, ugyanakkor a zöldségek is kellemesen ropognak a fogunk alatt. Sajnos az uborka nem savanyú, pedig szerintem jobban illene egy hamburgerbe, de ez már egyéni ízlés dolga.

img_20151226_145906.jpg

Összességében korrekt hely a Grill Mánia, és ha az ember nem csak hamburgerre éhezik, egész nagy a választék is. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr898228084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása