Fel se tűnt, hogy húsmentes - Vegán Hot Dog Roller

2022. július 12. - Feiertag Erik

A Don Pepe szerintem európai viszonylatban is komoly vegán kínálattal rendelkezik, amit nem hagynak csak úgy parlagon heverni, az időszakos kínálatba mindig csempésznek egy-két, vagy akár több ilyen jellegű ételt is, hogy az igazi fanatikusok is mindig találjanak valamit, amit még nem kóstoltak. Erre a hónapra egy fúziós vegánkodásra is lehetőségünk volt, hiszen a címben jelezett újdonság egy tortilla tekercsbe oltott vegán hot dog, amiről ha nem tudom, azt hittem volna hússal készült.

don_pepe_vegan_hot_dog_roller_2022_julius_1.jpeg

Az összetevők azért előre jelzik, hogy itt nem feltétlen a húsé, vagy inkább húspótléké lesz a főszerep: a vegán "frankfurti" ugyanis csak a jéghegy csúcsa az összetevők hosszas listáján: jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, csemege uborka, jalapeno, pirított hagymachips, ketchup, mustár, valamint vegán "cheddar" és vegán "mozzarella" kerül bele. 2990 forintos árához azért érdemes lehet még valami desszertet számolni, mert bár kellőképp laktató, azért a nagyobb étkűeknek el fog férni mondjuk egy adag az étterem sajátos, palacsintába tekert somlói variációjából.

Ahogyan az összetevőkből is következtetni lehet, főként a zöldségek, azon belül is a csípős jalapeno paprika, illetve a szószok dominálnak, ezek együttese pedig a vegán sajtokkal, illetve a vegán virsli valódira nagyon hasonló textúrájával egy zseniális, az egykori dogger termékkategóriára emlékeztető ízvilágot eredményeznek.

Vegán hozzávalói ellenére ízélményben nem marad el korábban kóstolt, pikáns-zöldséges-sajtos-szószos ízvilága már-már megtévesztésig képes megidézni korábbi húsos-kolbászos tekercsek vagy akár a fent is említett hasonló összetételű doggerek hangulatát.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr5417880547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása