Megosztó lehet a KFC ízű csipsz

2022. február 03. - Feiertag Erik

Nagyjából két hete kérhető a Lay's sült csirkés, kifejezetten KFC fűszerezésű csipsze az étteremláncnál. Az ilyen jellegű kooperációk mindig nagyon érdekesek, jó kérdés például működik-e burgonyaszirmokkal is az ízvilág, illetve hogy a csípős Hot & Spicy, vagy a klasszikus Kentucky variáns kerül-e a krumplira.

20220129_151209-01_2.jpeg

Ha rövid posztot akarnék, azt mondanám, igen és a második, de ennél talán érdemes részeletesebben is kivesézni a kérdést. Mivel nem voltam biztos a dolgomban, a 650 forintos rágcsálnivaló mellé kértem egy Classic egyszemélyes kosarat, amibe egy Kentucky csirkerész (jelen esetben dobverő), két Hot Wings és két Strips kerül. Így tehát bármilyen legyen is a csipsz, össze tudom vetni az eredeti ízekkel.

20220129_151319-01.jpeg

Na most amit múltkor a 140 grammról és a kis kiszerelésről írtam az hülyeség, bár erre finoman Facebookon is felhívtátok a figyelmem. Az adag meglehetősen nagy, úgyhogy ezzel nincs probléma, sőt, kifejezetten több személyre ajánlanám a vásárlást, legalábbis én viszonylag nehezen tolok le egy teljes zacskónyi csipszet. 

20220129_151325-01.jpeg

Ízvilág tekintetében egyszerűen zseniális, pedig nem is a sokak által magasabb polcra helyezett Hot & Spicy fűzerezést kapta. Még a krumplin is elékpesztő a hasonlóság a csirkecomb bundájával. Egyetlen hibájaként talán a zsírosságát, olajosságát tudom felhozni, ami a sima burgonyaszirmok sajátja, én például ezért sem vagyok nagy csipszfaló, egyszerűen egy idő után nem tudom elviselni. Ezért jönnek be annyira a konkurencia Light csipsze, ami például karamellizált hagymás ízesítéssel szintén zseniális. Egyből rá is dupláznék a Chio témára: a KFC-s fűszerezés ebben a formában igencsak hasonlít az egykori Kettle termékvonal rozmaringos ízvesítésűjéhez.

20220129_151046-01.jpeg

Az egyszemélyes kosárhoz nem igazán tudok ennyi év után hozzászólni, a Kentucky fűszerezés visszafogott, nem csípős, nagyon kellemes ízvilágú, a Hot & Spicy (ami a szárnyakon és a csirkemell csíkokon van) pedig egyszerűen zseniális, pikáns, ropogós ízrobbanás minden egyes falattal. Egyszemélyes kosár egyébként már három kivitelben is kérhető: az előbb taglalt Classic, Hot Wings (6db szárny + sültkrumpli), és Hot Shots (150 g kisebb csirkemell falat + sültkrumpli).

20220129_151352-01.jpeg

A Lay's csirkeízű csipsze tehát kiválóan visszaadja az ízvilágot, amit megcélzott. Viszont itthon sokkal többet használt panír az előbb is említett Hot & Spicy, gyakorlatilag amibe rántott csirke kerül, azt csípős fűszerezéssel sütik ki. Az eredeti, 11 fűszeres Kentucky bunda gyakorlatilag csak bizonyos kosarakba kerül, de alapvetően nem gondolom annyira népszerű opciónak az étteremhálózat kínálatában. Így viszont sokan csalódhatnak a burgonyaszirmokban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr7517082476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása