A Don Pepe legújabb termékvonalának, azaz a kézműves extra szendvicseknek újabb felvonásához érkeztünk júliusra. A legutóbbi, továbbra is kapható Buffalo Pork kiadást szerettük, úgyhogy már csak ezért is ültünk le kíváncsian a hónap végéig kapható Primavera Caprese változat elé. Meg azért, mert nem kerül bele hús, ilyesmit pedig szerintem még nem ettünk Don Pepe étteremben.
Az összetevők listája olyan méretes, hogy elsőre annak idején fel sem tűnt a husi hiánya: parajos sajtkrém, mozzarella, paradicsom, bazsalikom, majonézes tojássaláta, zöld pesto krém és balzsam szósz kerül a rusztikus ciabattába. Az ételhez nem jár se burgonya, se öntet, ára viszont baráti: 1580 forint, amiért egy kifejezetten méretes szendvics a jutalmunk.
Kifejezetten jól működnek együtt a hozzávalók: a mozzarella megbújik a háttérben, és teret hagy a tojássalátának, illetve a néhol már-már túl erőteljes paréjos sajtkrémnek. A többi összetevőt kevésbé lehet kiérezni, mégsem éreztük, hogy feleslegesen kerültek volna a szendvicsbe. A ciabatta nagyon jól sikerült darab, nem fullaszt, pont, mint a Buffalo Pork esetében.
Ha valaki egy könnyed, nyári szendvicsre vágyik, kevés jobb választása lehet, mint a Primavera Caprese. Húsnélküli léte csak rátesz erre egy lapáttal, hiszen bár jóllakunk vele, mégsem fogjuk kellemetlenül teltnek érezni magunkat. Mondanánk, hogy tökéletesen vacsora lehet a balatoni naplementében, azonban ilyen helyen nincs sajnos Don Pepe étterem; marad tehát a frissen felújított budaörsi egység, mely ha lehet, még a Menyecske utcai étteremnél is menőbb teraszt kapott.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.