Az idei nyár legjobb csirkés szendvicsei?

2017. július 03. - Feiertag Erik

KFC-ben szinte sosem csalódunk. Ha maguk az összeállítások annyira nem is különlegesek, mindig ott van a Hot and Spicy, vagy éppen a Kentucky panír, ami kiemeli a szürke hétköznapokból az összes ételüket. Ha pedig sikerül hozzátenni egy kis pluszt, egyből ott tartunk, hogy kár keresgélni, itt ehetjük a legkirályabb csirkés szendvicseket. A California Summer névre keresztelt promóció utóbbi kategóriába esik, úgyhogy nagyon örülünk!

img_20170626_183800-01_custom.jpeg

A dupla adag H&S csirkemell filével is kérhető California és Summer Zingerek közül nem igazán tudjuk eldönteni, melyiket is szerettük jobban. Míg előbbi guacamoléval, paprikás nachos-szal, paradicsommal, jégsalátával, lilahagyma-salátáva, és Sriracha majonézzel készül, addig utóbbiba paradicsom, rukkola, valamint lime & chili és borsos-fokhagymás-citromos majonéz kerül.

A California kiadásban a hangulatos szószok és a visszafogottan jelen lévő, de kellemesen ropogós nachos mellett a lilahagyma-saláta vitte a prímet. Ez a lédús, talán ecetes öntetben áztatott hagyma elképesztően fel tudja dobni a szendvicset, remekül kiegészíti a csípős csirkemelleket.

A Summer kiadással picit más a helyzet, itt abszolút a szószok dominálnak, persze a csirkehús mellett. Ezek azonban nagyon jól sikerültek, kissé édeskések, de a majonézekhez adott fűszereknek hála mégis újat tudnak mutatni, nekünk nagyon bejöttek. A rukkola is meglehetősen jól működött a szendvicsben, ritkán érezzük, hogy valóban hozzá tud tenni az ízélményhez, de most épp ez a helyzet.

img_20170626_184603-01_custom.jpeg

A két szendvics más zsemlékkel érkezik, ezek legfeljebb látványban jelentenek különbséget, ízhatás szempontjából nem véltünk felfedezni komoly eltéréseket. Hasonló a helyzet a dupla változatokkal is: a több hús valamelyest dominánsabb csirke és H&S panír ízt jelent, illetve nyilván nagyobb adagokat, tehát a két húsos variánsokkal sem borul fel a szendvicsek egyensúlya.

Nem maradt ki a szórásból a California Twister sem, mely lényegében a hasonló nevű Zinger tortillatekercsesítése. Ennek megfelelően paprikás fűszerezésű nachos, guacamole, paradicsom, jégsaláta, lilahagyma-saláta és Sriracha majonéz kerül bele, meg persze az ételre jellemző két H&S Strips. Hasonlóakat tudunk elmondani róla, mint a szendvicsről: a szószok kellemesek, viszont a lilahagyma-saláta, ami igazán feldobja az ételt. Kisebb adagra, esetleg séta közbeni nassonlásra vágyóknak kiváló választás.

img_20170626_182206-01_custom.jpeg

Végül, de nem utolsó sorban ittunk egy Mangós Shake-et is. Meglepően kellemes ízvilágú, nem túl édes, de hát maga a mangó sem egy túlzottan édes vagy savanykás gyümölcs. A mogyoróvajas változatot ugyan nem fosztotta meg trónjától, de mindenképp az élmezőnybe ugrott képzeletbeli KFC shake listánkon. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr1112630509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása