Qurrito vagy Burrito? Mindet felzabáltuk!

2016. március 07. - Feiertag Erik

Itt a tavasz, lassan már pulcsiban is ki lehet menni az utcára, mi pedig egyből bevetettük magunkat a legközelebbi KFC étterembe, és végigettük a promóciós kínálatot. Először jó ötletnek tűnt, hazafele meg gurultunk...

kfc_burrito_2_custom.jpg

Kezdjük a sort a vadi új Burrito-val, mely egy korianderes fűszerezésű rizzsel, cheddar sajttal, H&S csirkemell falatokkal, jégsalátával, paradicsomos-habaneros és tejfölös szósszal töltött tortilla batyu, tehát alapvetően minden oldalon zártra van hajtogatva. Ez kicsit könnyíti a fogyasztást, nem fog kinyílni a vége, ahogy az olykor egy-egy Twisternél előfordul. A terméket amúgy a rizs és a csirke uralja, illetve a paradicsomos szósz és a sajt is kellően kiérződik, egészen kellemes ízeket alkotva. A kukorica és a bab hiányát azonban kissé hiányoltam, főleg, hogy amúgy ott vannak az éttermekben, hisz a Qurritó múlt hét óta kérhető különböző extrákkal is (erről bővebben lejjebb is írunk). Reméljük, ha később visszatér a termék, még ha drágábban is, de kapható lesz ezekkel is. Most egyébként magában 990 forint, míg menüben 1690, ami egész korrekt gyorséttermi ár, főleg az újratölthető üdítőt figyelembe véve.

Amit viszont leginkább ajánlunk a promócióból, az a Burrito Lunchbox. Ez egy vacsidoboz rizzsel, H&S csirkemell falatokkal, salátakeverékkel, paradicsomos-habaneros és tejfölös szósszal, valamint reszelt cheddar sajttal. A fenti konklúzió részben itt is áll, tehát elfért volna az a kukorica és bab rajta, de ezt leszámítva nagyon szerettük. Mivel klasszikusabb, villával fogyasztandó ételről beszélünk, az arányokat mi válogatjuk meg minden falatnál. Az öntetek itt is jól működnek, és szerencsére sem a sajttal, sem a csirkével nem spóroltak. 1290 forintért egész korrekt ajánlat, menüben 1490 forintot kérnek érte, azonban ebben az esetben nem jár mellé burgonya, de nem is igazán kívánkozik mellé.

Kukoricás-paradicsomos, és babos-tejfölös Qurritok

A promóció keretében felturbózhatjuk a jó öreg Qurritot is. Az alap H&S csirkemellcsíkok, sajt és BBQ szósz mellé kukoricát, vörösbabot, paradicsomot és tejfölös szószt is választhatunk. Ezekből egy darab 100, míg minden további 50 forintba kerül, tehát 250-ért egy full extrás kiadást vásárolhatunk. Mi három kivitelt próbáltunk: egyszer kukoricával és paradicsommal, egyszer babbal és tejfölös szósszal, egyszer pedig mindennel telepakoltattuk a tortillákat.

Mivel az alap Qurrito egy jól sikerült termék, bárhogy is kombináljunk a plusz feltétekkel, rosszul nem jráhatunk. A kukorica és a paradicsom kellemesen édeskés mellékízt ad a terméknek, míg a bab és a tejföl kicsit joban eltér az eredetitől, így aki különlegesebb ízvilágú Qurritot kóstolna, inkább ezek felé mozduljon. Vagy kérjen mindenből, nekünk ugyanis ez a felállás tetszett a legjobban. Egy igazán megpakolt tortilla, szinte hullottak belőle az összetevők, melyek végre igazi mexikói ételt varázsoltak az inkább KFCikói hibridből. Ez a verzió magában 1240 forint, menüben viszont kicsit húzósabb, így 1940 forintba kerül.

kfc_latin_burgonya_custom.jpg

Végül, de nem utolsó sorban vetettünk egy pillantást a Latin Sültburgonyára is. Ez egy tál krumpli, melyet sajtos szósszal és némi kukoricával látnak el. Utóbbi kicsit édeskéssé teszi a végeredményt, az öntet viszont nagyon jó, bár én kifejezetten szeretem az ehhez hasonló erőteljes sajtszószokat. A múltkori gombás kiadás szintjét nálam nem éri el, de ettől még egy jó termék 390 forintért.

A fenti árak éttermenként eltérőek lehetnek!

kfc_keddi_kosar_mb_st-il-dt.jpg

Utóiratként pedig hadd hívjam fel mindenki figyelmét arra, hogy holnaptól 6 héten keresztül minden kedden kapható lesz egy úgynevezett akciós keddi kosár 1490 forintos áron, ami 2 Kentucky csirkerészt, 4 Hot and Spicy Strips-et és 4 Hot Wings-et tartalmaz. Szóval ha a következő nagyjából másfél hónapban KFC-ben ennétek, vagy szeretnétek kipróbálni milyen is az a sokat emlegetett "KFC csirke", akkor a keddi napot érdemes választani, meg persze ezt az akciós kosarat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr308449404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása