Don Pepe King Size Burgerevő verseny döntőjén jártunk

2016. február 05. - Feiertag Erik

Tavaly a Don Pepe elég nagy fába vágta a fejszéjét: megszervezték hazánk első, több fordulóból álló hamburger evő versenyét. A döntőre január végén, egészen pontosan 30-án került sor a Menyecske utcai étteremben, ahol én is szembeszálltam a burger szörnnyel.

don_pepe_king_size_verseny_2015-2016_custom.JPG

A döntőben a korábbi fordulók leggyorsabbjai vehettek részt, név szerint Szakács István Milán (Székesfehérvár), Balogh Lóránd (Miskolc), Novák József (Budaörs) és Ureczky Bálint (Budapest). Az ellenfél pedig az idő volt, valamint az 1 kg marhahússal, 6 tükörtojással, 6 panírozott hagymakarikával, 6 szelet baconnel, 6 szelet sajttal, és némi zöldséggel megpakolt, 20 centi átmérőjű bucira építkező, 2,5 kilós tömegű King Size burger volt. A kihívás mértékét jól mutatja, hogy Novák József és Szakács István Milán ezúttal feladta a versenyt, pedig ugye a selejtezők alkalmával egyszer már sikerült elbánniuk a szendviccsel.

Az első képen: Novák József, Balogh Lóránd, Szakács István Milán és Ureczky Bálint

A második helyen 28 perces szintidővel Balogh Lóránd végzett, korábban ő volt a csúcstartó 18 perc körüli eredménnyel. A fentiekből kitalálható, ki lett a bajnok: Ureczky Bálint alig 12 perc (egész pontosan 11 perc és 40 másodperc) alatt gyűrte le a fenevadat, később pedig egy somlóit is rendelt, csak hogy ne menjen haza éhesen. Bajnokként 100 hamburgerre elegendő Don Pepe utalvány ütötte markát.

don_pepe_king_size_verseny_2015-2016_41_custom.jpg

Bálintnak egyébként nem ez volt az első evőversenye, konkrétan különböző éttermek kihívásaival készült fel a Don Pepe megmérettetésére. A döntő előtti napokban a W35 Hamburger Vonatával, és a Bajor Sörház kihívásával is megpróbálkozott, győztesként pedig magabiztosan támadta meg a Sunny Dinner Megaburger tálját.

Én is akarok 2,5 kilós hamburgert enni!

Akkor van egy rossz hírünk: a King Size burger nem lesz elérhető az étteremlánc kínálatában. Valószínűleg nem lenne rá akkora kereslet, hogy megérje foglalkozni vele. A bucit exkluzívan ehhez a termékhez rendelték, és maguk az előkészületek is majd' 1 órán át tartottak a döntős szendvicsekhez. Ha viszont mégis érdekel, milyen lehetett, a Don Pepe burgert rendeljétek némi hagymakarikával, ugyanis összetevők tekintetében szinte ugyanaz a két termék.

Én az esélytelenek nyugalmával fogtam hozzá a burgerhez, és így is fejeztem be nagyjából a háromnegyedénél. Nem gondoltam volna hogy idáig eljutok, hiszen egy sima DP hamburger után is csak gurulni szoktam hazáig.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek és a nyerteseknek, a Don Pepének pedig köszönjük a meghívást!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr138361266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása