Drog miatt kelendő a kínai

2016. január 24. - Feiertag Erik

Bár a világ legnépesebb országa, mégsem lehet egyszerű megfogni a vásárlókat, nem véletlen próbálkoztak ópiummal Kína több éttermében is. Kis helyek mellett nagyobb láncok is belekeveredhetnek az ügybe.

ad_194064411.jpg

5 étterem vezetősége ellen már eljárást indítottak a kínai hatóságok, és még 30 esetében folyik a nyomozás. Ezek a helyek morfin és kodein tartalmú ételeket kínáltak vásárlóiknak, hogy szívesebben térjenek vissza. Nem csak kis vendéglőkről van szó, Peking egyik nagy, fűszeres rákokra specializálódott étteremláncával kapcsolatban is vizsgálódnak.

ad_194064435.jpg

Nem ez az első eset egyébként: 2012-ben Ningxia tartományban 7, míg néhány évvel korábban Guizhou tartományban több mint 200 helyet zártak be hasonló szabálysértések miatt.

via Metro

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr418305474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása