Európában is sikeresek a hazai Mekis beszállítók

2015. október 03. - Feiertag Erik

Múlt hétvégén ismét megrendezésre került az OMÉK, melyen a McDonald's is képviseltette magát. Egy ad-hoc McCafe mellett beszállítóikkal és azok termékeivel, tehát a gyorsétteremlánc hazai alapanyagaival lehetett megismerkedni a standon.

mcdonalds_omek_stand.jpg

A látogatók a szendvicsekbe kerülő saláta, csirkehús, sőt, még a ketchup készítéséhez felhasznált paradicsommal is találkozhattak. Mindemellett meglepő módon az Integrál Zrt.-től származó libahús és libamáj is elhelyezésre került a standon, ami előrevetíti egy Magyaros promóció érkezését a következő időszakban. Persze nem csak itthoni termékeket használnak: a burgonya és a marhahús külföldről érkezik, ami ugyancsak bemutatásra került.

mcdonalds_omek_libamaj_2.jpg

Libamáj a McDonald's standján - hamarosan visszatérhet a Libamájas Marhaburger?

A hazai beszállítók forgalma azonban nem áll meg a határnál, több európai ország McDonald's hálózata is magyar alapanyagokkal dolgozik. A termelők összesen 68 milliárd forint értékben exportáltak 2011 és 2014 között, ami a teljes hazai élelmiszer kivitel 1,3%-át jelenti. Nem véletlen, hogy ezek a vállalatok jelentős fejlesztéseket hajtanak végre és egyre több embert foglalkoztatnak: több mint 60 milliárd forintot forgattak vissza az elmúlt években vállalkozásaikba.

Az OSI Food Solutions Hungary üzemeiben feldolgozott évi 14 ezer tonna baromfit például 20 ország éttermei használják, az Univer kizárólag hazai paradicsomból készülő ketchup szósza 40 országba jut el, míg a Mezőker Kft. hagymáit több mint 15 ország McDonald's éttermében használják fel. Az Eisberg Hungary zöldségei főként Kelet-Európában kelendőek, míg a tojásokat szállító Capriovus Kft. termékei hazánkon kívül a román éttermek használják.

mclexikon.JPG

Aki még ezek után is kételkedne a McDonald's éttermekben használt alapanyagok minőségét és frissességét illetően, azoknak továbbra is nyitva áll a MekiLexikon oldala, ahol rengeteg kérdésre választ találhatnak, vagy akár sajátjukat is feltehetik.

Köszönjük a képeket és az infókat a McDonald's-nak és a Noguchinak!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr197875094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása