Itt a jövő McDonald's étterme!

2015. augusztus 09. - Feiertag Erik

Minden idők legsikeresebb gyorsétteremlánca, a McDonald's nehéz időket él át, még ha a veszteségek ellenére továbbra is fenn tudja tartani piacvezető szerepét. A cégnek azonban egészen komoly tervei vannak a jövőre nézve, jó példa erre a frissen felújított New York-i étterem.

mcdonalds-new-future.jpg

Az új egység nem csak hogy kellemesen meg lett újítva, de a kiszolgálást is átalakították. Ez az Egyesült Államok első olyan McDonald's étterme, ahol hivatalosan is bevezették az Ausztráliában látott személyre szabható hamburger, vagy eredeti nevén, Create Your Taste rendszert.

A két emelettel rendelkező étterem földszintjén nincsenek székek vagy asztalok, csupán rendelő kioszkok övezik az átvételi ponthoz vezető utat. Meg néhány kedves eladó, akik segítenek a gépek használatában, amit azért meg kell szokni, de a Business Insider újságírója szerint utána már egészen jól használható.

once-your-burger-is-ordered-you-grab-a-table-locator-and-sit-down-it-tells-the-servers--thats-right-there-are-servers-at-mcdonalds-now--where-you.jpg

Akik úgy döntenek, hogy saját szendvicset építenek rengeteg variáció közül választhatnak. Zsemlék, húsok, sajtok, zöldségek és más kiegészítők kombinálásával a lehetőségek száma szinte végtelen. Ha elkészült a rendelés, el kell venni egy jeladót és helyet foglalni. Ez szerverekkel kommunikálva beméri melyik asztalnál vagyunk, így az eladóknak nem kell keresgélniük a vendégek közt a méretes étteremben.

A BE riporterének több mint 8 percet kellett várnia az ételre, ami mai viszonylatban elég lassúnak számít, nyilván az egyedi összeállítások hosszabbítják meg így az elkészítési folyamatot. Sem a hamburger, sem a tálalás nem emlékeztet a korábbi Mekire: abszolút olyan, mintha hagyományos étteremben enne az ember.

uponopening-the-door-youre-immediatelyconfronted-by-mcdonalds-younger-hipper-approach-tothe-create-your-taste-experience-the-walls-are-covered-in.jpg

A McDonald's terve innovatív a piacon, ugyanakkor elég egyszerű is: megpróbálják háttérbe szorítani a kiszolgálás minősége és a megjelenés terén a gyorséttermi külsőt, annak minden negatív megítélésével együtt.

via Business Insider

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr357692712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása