Gyros a világ egyik legszebb szigetén

2015. július 22. - Feiertag Erik

Biztosan mindenkinek ismerős a budapesti sarki gyros, amibe pár nyesedék rúdon forgó húst, zöldséget meg valami szószt tesznek, aztán alufóliába csomagolják hogy mire hazaérsz teljesen szétázzon az egész. A múlt hetem Görögország nagyon déli részén töltöttem, és ha már ott voltam, becsúszott egy helyi gyros is Szantorini fővárosában, Firában.

mcdaniels_gyros_szantorini.jpg

Egészen pontosan a McDaniels nevű helyen ettünk, sokak szerint itt kapni a város legjobb gyrosát. Tripadvisoron egyébként még a Lucky's-t említik mint nagyon jó hely, szóval ha nem találjátok a forgatagban ezt a kis sarki éttermecskét, azzal sem lőhettek túlzottan mellé.

mcdaniels_gyros_szantorini_2.jpg

Maga az étel egészen máshogy néz ki, mint az bevezetőben taglalt pesti gyros. A pitanem üreges, hanem mintegy Twister vagy wrap módjára fel van csavarva. Ennél fogva kevesebb tartalom is fér bele, de legalább meg lehet enni a nélkül, hogy a könyökünk is tocsogna a szószban. Egyébként hús, némi saláta, paradicsom, tzatziki szósz és sült krumpli kerül bele.

mcdaniels_gyros_szantorini_1.jpg

A hazai változathoz képest ég és föld - lehet tippelni, melyik javára. A szósz nem ömlik ki és nem domináns, nem nyom el semmit, viszont a kellemes, visszafogott tejfölös-uborkás íze végig érződik. Talán a hús a legerőteljesebb, de de semmi sem lóg ki zavaróan. Ez a tekercses megoldás is egészen jó, így a pita megfelelően vastag ahhoz, hogy kínlódás nélkül elfogyasszuk az ételt. 

Abszolút ajánlott kategória, de ha igazán jól akartok lakni inkább válasszatok mást. Viszont ha úgy tesztek, mélyebben zsebbe kell nyúlni: a gyros 2.8 euró volt, ami itthoni viszonylatban nem olcsó, ellenben tál formában 9.5-öt kellett volna fizetni. Kapni egyébként valahol a két ár közt kebabot, hamburgert és saslikot is, szóval biztos talál mindenki neki tetszőt McDaniel éttermében.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr597645672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása