Bacon a légszennyezés legfőbb oka

2015. március 16. - Feiertag Erik

A Távol-Keleten lehet furcsa dolgokat találni, elég csak a marhahúsos KFC szendvicsekre gondolni. Most viszont egy kínai község meglepő konklúzióra jutott a légszennyezés okával kapcsolatban: Bacon!

kevin_bacon.jpg

Nem Kevin Bacon-ről van szó, aki amúgy mostanában tojásreklámokkal van elfoglalva, hanem mindenki kedvenc sertésételéről. Dazhou község elég kemény légszennyezést szenvedett el az utóbbi időben a tartományi megfigyelőközpont szerint. A környezetvédelmi hivatal szakemberei szerint mindez a házi szalonnafüstölésnek köszönhető.

A szakemberek nincsenek egyedül véleményükkel. A Chongqing Evening News szerint hasonló okokból nőtt a tüdőgondokhoz és más hasonló betegségekhez vezető szennyezőanyagok aránya a helyi levegőben. Akadnak azonban ellenlábasok is: Zheng Jian (helyi szervezet elemzője) másodjelentése szerint a szalonnafüstölés bár valóban juttat a levegőbe ilyen anyagokat, csak elhanyagolható mértékben.

Egyelőre nincsenek hírek arról, hogy a dolog elfajulna és a füstölés betiltásához vezetne a vidéki kínai falvakban, de sose lehet tudni.

via Market Watch

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr887273097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása