Mártogatós Mix

2015. január 27. - Feiertag Erik

Eljött január utolsó hete, amikor is akciós áron rendelhető a Don Pepe legnagyobb mártogatós összeállítása. Gyorsan rendeltünk is egyet, és megnéztük magunknak!

wp_20150117_002.jpg

A méretes papírdobozban érkező Mártogatós Mix nagyjából mindent tartalmaz, amit a többi verzió. Kapunk három szezámmagos, panírozott csirkemellcsíkot, öt csicseriborsó fasírtrudat, és két adag panírozott garnélát. Mellé jó sok malacfarka burgonya jár, hogy az is ehessen valamit, akinek a fentiek nem szimpatikusak, valamint csíkra vágott sárgarépa, uborka és zeller, meg persze az elengedhetetlen szósz kerül a dobozba. Utóbbit mi választhatjuk meg, a többibe nincs beleszólásunk, pedig menő lenne ha mi dönthetnénk el, miből mennyit szeretnénk.

wp_20150117_011.jpg

Én például a fasírtot úgy ahogy van kivetetném belőle. Nem meglepő módon visszafogottan fűszerezett csicseriborsó íze van, elég tömény, pár falat után már nehezen nyelhető. Köretként egészen el tudnám képzelni a kis krokett méretű borsófasírtkákat, de magukban még valahogy szósszal se túl kapósak.

wp_20150117_012.jpg

A csirkemellhez sokat nem fűznék hozzá, szerintem a vegetáriánusokat leszámítva mindenki szereti. Nem császári lakoma, de nagyon jó, ezt már a KFC-ben is megtanulhattuk. Igaz, a Don Pepe nem a konkurens cég ötcsillagos Hot&Spicy panírját használja, de így sem találtunk benne kivetni valót.

wp_20150117_018.jpg

Felnyársalt rákok. Ilyesmit a strandokon is lehetne árulni.

Személy szerint a garnélát kedveltem legjobban a trióból. Pálcikára fűzve érkeznek, melyről elég nehezen jönnek le, de nem lehetetlen feladat levarázsolni őket. A panír jól sikerült, ropogós, a rákok pedig szépen átsültek. Az egyetlen dolog amit fel lehet róni, hogy belőlük jár a legkevesebb.

wp_20150117_007.jpg

A malacfarka krumpli abszolút semmilyen, bőven elmarad a hamburgerek mellé osztogatott sima Pepe burgonyától. Csavaros formája különleges, de étel lévén ezzel sokra nem megyünk. Ez nem azt jelenti hogy rossz lenne, jól megállja a helyét abban a mezőnyben ahol indul. A szósz jelen esetben Kentucky volt, ez egy fűszeres, pikáns öntet nagyon el lett találva az ízvilága. Tetszett, hogy bár hangulatában valamelyest idézi ezt az amerikai BBQ hangulatot, végül mégsem egy Barbecue szószt kapunk.

wp_20150117_005.jpg

Valahogy nem készültek külön zöldséges képek, pedig meg mertem volna esküdni rá. Remélem mindenki el tud képzelni egy csík uborkát :)

Végére hagytam a legfurább tagját a csomagnak, azaz a csíkokra vágott zöldségeket. Komolyan meglepődtem amikor megláttam őket, nem emlékeztem hogy ez is része a Mixnek. Félve kóstoltam meg őket, de pozitív volt az élmény. Elég fura dolog zöldségeket Kentucky szószba mártogatni, de nem rossz, sőt, meglepően jó.

Összességében nagyrészt tetszett az összeállítás, ez a csicseriborsó fasírt volt egyedül, amiben komolyabbat csalódtam. A krumpli nem mutat sokat, de a célnak megfelel, a többiről meg tényleg simán elmondható, hogy jó.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr547108599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása