Tini Nindzsa Teknősök Kedvence: Cheesy Bites

2014. szeptember 12. - Feiertag Erik

A Pizza Hut alapvetően vékony- és vastagtésztás pizzákkal indult, de mivel ezek könnyedén úgymond lemásolhatóak, és valljuk be, annyira azért nem egyediek, létrehoztak valamit, ami egyértelműen az étteremlánchoz köthető. Ez lett a Cheesy Bites, mely az Egyesült Államokban csupán időszakosan visszatérő termék, jelenleg például az új Tini Nindzsa Teknőcök filmhez kapcsolódóan került a "polcokra", de itthon az állandó kínálat része, aminek olyannyira örülünk, hogy ki is próbáltuk!

WP_20140908_005 (Custom).jpg

A Cheesy Bites alapvetően egy 33 cm átmérővel elérhető pizzakülönlegesség. Bármelyik feltéttel kérhetjük, vagy akár saját kombinációt is összeállíthatunk, utóbbi egyébként elég szimpatikus megoldás, ha egy-egy alap változat nem igazán tetszik, vagy épp hiányunk belőle valamit. Ilyenkor az egyes feltétek mérete (vagy jelen esetben a mérték lehet jobb szó) három lépcsőben variálható, ez az árra is kihatással van. Mi nem bonyolodtunk bele túlzottan, megelégedtünk a Szuprém összeállítással, mely olaszkolbászt, gombát, zöld kaliforniai paprikát, lilahagymát, marhahúst, mozzarella sajtot és persze pizzaszószt jelent.

WP_20140908_010 (Custom).jpg

A kész termék 6 szeletre vágva, összesen 24 egyenlően elosztott Cheesy Bite-tal érkezik. Mivel arról, hogy ez mit is jelent még nem ejtettem szót, most gyorsan megteszem: A tészta szélét nem a megszokott módon gyűrik fel, hanem kis sávokban kihajtják, sajtot tesznek bele, és feltekerik. Ilyen módon próbálják megakadályozni, hogy a vendégek ott hagyják a szélét. Én sosem hagyom ott ezt a részét se (hacsak nem égetik szénfeketére, mint a tegnapi Kuro Burgereket), de ennek a megoldásnak köszönhetően szerintem mások sem.

WP_20140908_008 (Custom).jpg

A tészta a feltét alatt közepesen vastag, nem az a papírvékony olasz tészta, de nem is a meglehetősen vastag Pan változat. A rá került összetevők jól el vannak oszolva, nem jutott egy helyre túl sok semmiből, így semmi sem túlzóan domináns. A marhahús kockák jót tettek az összhatásnak, megfér az olasz kolbász mellett. A szélfalatok is kellemesek, nem vitték túlzásba a sajtot így nem lesz elegünk az ízéből a végére. Egyedül azt tudnám felróni, hogy kicsit tömörek, ha sokat akarunk egyszerre megenni fullasztóvá válhat a dolog. Érdemes tehát rászánni azt a plusz 200 forintot egy extra szószra, mely kis tálkában érkezik és a Cheesy Bite-okhoz fogyasztva a termék egyetlen csorbáját is kiküszöböli.

WP_20140908_012 (Custom).jpg

Extra pizza szósz külön tálkában. A paradicsomos ízvilágú öntet különösen a sajtfalatok mellé jön jól, mert megkönnyíti azok fogyasztását.

Így kell specialitást csinálni! Jó elgondolás jó megvalósítással társul, az ár mondjuk biztos lesz akit eltántorít (a Nagy méretű pizzákhoz képest körülbelül 1000 forint plusz), de a Cheesy Bites tipikusan az a termék, amit minden pizza fanatikusnak legalább egyszer ki kell próbálnia! A Szuprém feltét alapvetően jó belépő a Pizza Hut világába, egy Gringo-val előételnek pedig igazi pukkasztó vacsora lehet belőle.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr866689535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása