Vega kaját a Mekibe!!!!!!

2014. február 07. - Feiertag Erik

Legalábbis ezt szeretné elérni Kathy Freston egy petícióval, melyet egyenesen a cég CEO-jának, Don Thompson-nak címez. Az életmód szerző (tükörfordítás yeah!) azt szeretné elérni, hogy egészséges, hús mentes ételek is kerüljenek az étlapra, méghozzá állandó termékként.

csaj.jpg

Időszakosan már volt példa hasonlókra, mint a Veggie Burger 2000-ből, mely végül kikerült a kínálatból. A vegetáriánusok most csak saláták meg pár reggeli étel közül választhatnak, Freston azt szeretné, ha ezt a vonalat proteinben gazdag termékekkel bővítenék ki, mint amilyenek a burgerek és hozzá hasonlók, csak nyilván husi nélkül. Szerinte ez nem csak a vegetáriánusokat húzná be az éttermekbe, hanem a laktóz érzékenyeket és tojásallergiásokat is.

Fun fact: A kanadai KFC kínálatában vegetáriánus csirke is található.

A  petíció célja 150.000 aláírás megszerzése, most kicsivel 95.000 felett járnak. Érdekes kezdeményezés, több országban is van ilyen jellegű szendvics/wrap a McDonald's éttermeiben, és az Egyesült Államokban a BK is kínál állandó vegetáriánus termékeket, melyek Freston-nak is megfelelnének, úgyhogy nem is kérnek olyan lehetetlen dolgot.

BK_morning-star_veggie_burger3-620x367.pngA Burger King féle vega szendvics

Tavaly mi is szerettünk volna vega burgert a hazai Mekibe Vincent Vega by Burger Blog néven (ami végül karakterlimitáció miatt szimplán Burger Blog Burger-ként futott). Akkor nem mindenkinek tetszett az ötlet:

Vega? Vegyél üres zsemlét a boltban és kész!

Az eddigi tempó alapján Thompson még februárban megkaphatja a petíciót, más kérdés hogy mit reagál rá. Mindenek előtt talán felcsap egy csíkot az orrába, ahogy pár éve elhunyt névrokona tette volna. De bárhogy is döntsön végül az étteremlánc vezetősége, első körben ez biztosan csak az USA kínálatát fogja befolyásolni, alsó hangon is évek kellenek majd neki hogy hozzánk is eljusson - ha egyáltalán.

Forrás: A Hamburger Today

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr726306167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása