Minden héten új burger a német Mekiben

2014. január 30. - Feiertag Erik

Van, ahol kicsit spórolósabb promócióval indítják az évet, mint itthon, és van, ahol full extrás téli csemegével, mint Németországban. Március közepéig összesen 8 burgert vonultat fel a promóció, plusz az 1955-öt ami valahogy itt maradt az előző turnusból.

banner.jpg

Az akció időtartama alatt van két állandó szendvics, ezek a tervek szerint nem fognak változni. Egyikük a régebben ilyenkor nálunk is szokásos Rösztiburger, Big Rösti néven. Összetétele ugyanaz mint amit mi is megszoktunk, tehát sajtszósz, marhahúspogácsa, bacon, sajt és egy röszti kerül bele. Egyik nagy kedvencemről van szó így örülnék ha itthon is újra bevezetnék legalább egy-két hétre.

01.png

Rajta kívül a már fent említett 1955 Burger lesz végig megvásárolható. Érte szokszor nyafogunk, Európa nagy részét már bejárta, ideje lenne hogy hozzánk is betegye a lábát. Grillezett hagymát, marhahúspogácsát, salátát, paradicsomot, bacont, füstös BBQ szószt és ketchupöt tud felmutatni, szerintem már párszor leírtam, hogy a lista annyira nem különleges, azonban mindenképp felkorbácsolja az ember ízlelőbimbóit. Fingers crossed.

02.png

Az időszakos termékek sorát kezdjük azzal, ami múlt héten még a banneren is szerepelt. Egy panírozott csirkehússal operáló darabról van szó, mely a Chicken Camambert nevet kapta, szinte mindent össze is foglalva ezzel. A különlegesség nyilván a Camambert sajt, ezen kívül csak a szósz érdemel említést, mely gyümölcsös áfonyás, rajtuk kívül saláta és rukkola van még benne. Bár kevés az összetevő, elég jól hangzik a kombináció ahhoz hogy ezt is rátegyem a remélem nálunk is kapható lesz listámra. A termék február 11-ig kapható, ha valaki csak ezért utazna.

03.png

A következő szendvics már csak három napig kóstolható meg, és az előzőhöz hasonlóan neve kiemeli a legkülönlegesebb összetevőt: Schwarzwäld Schinken Beef, azaz a főszereplő ezúttal Feketeerdő Sonka. Mellé két marhahúspogácsa, saláta, sajt, pirított hagyma valamint sajt és mustáros mártás társul.

04.png

Előbbi burgert egy csupa-sajt összeállítás váltja: sajtos buci és három szelet Ementáli jellemzi az Allgäuer Käse Beef-et. Ezen kívül két marhahúspogácsa, ketchup és mustáros szósz, valamint pirított hagyma kerül bele. Semmi zöldség, semmi sallang. Valószínű leginkább az Ementáli íze érvényesül meg a két öntet keveréke. Ez most vagy jót vagy rosszat jelent, ha valaki épp Németországban tartózkodik az akció ideje alatt és nem tudja magában tartani, mi szívesen várjuk a vendégposztokat!

05.png

Az előző bekezdésben taglalt darabot 02.12-én váltó burger nem valami bizalomgerjesztő. Egyrészt barnazsemlére épül, akárcsak a McHST ami épp ettől volt borzalmas, másrészt az a zöld szósz nagyon radioaktívan néz ki. Pánikra semmi ok, csak uborkás-hagymás lekvárról van szó. Hogy miről???
Szerencsére semmi más nem kétséges benne, így csak két marhahúspogácsa, saláta, tormás szósz, sonka és svájci sajt fokozza a Brotzeit Doppel Beef ízélményét.

06.png

Csirke téren nem valami széles a paletta, összesen két szendvics használja a szárnyas húsát, azok is egymást lökik ki a kínálatból. A Schwarzwälder Schinken Chicken a Camamberted darabot váltja, neve hasonlóan egyértelműsíti a lényeget: Feketeerdő sonka. A hosszúkás buciba ezen kívül sajt, saláta, sajtmártás, meg persze panírozott csirkehús. Uncsi, ugorjunk.

07.png

Hüttenspätze Beef a következő áldozat, mely február 22-én kerül forgalomba. A szendvics már nálunk is járt régebben Sajtos Gourmet néven, akkor ízlett, most valószínűleg a német vendégeknek is fog. A burgert egy rántottsajt uralja, alatta-fölötte sajt, saláta, pirított hagyma, marhahús meg sajtszósz helyezkedik el.

08.png

Ezzel el is érkeztünk az utolsó termékhez, ami március 4. és 12. között lesz kapható. Doppelgaudi Beef, ahogy neve is mutatja két marhahúspogácsán alapszik. Ezen kívül saláta, lilahagyma, paradicsom, Ementáli és Cheddar sajt, és sajtszósz került a burgerbe. A buci sem átlagos, ezúttal hagymás-sajtosat használtak. Elég jónak tűnik, sok összetevő bár egyik sem igazán újít, mégis érdekel, pont mint az 1955.

Összességében egész jó promó, a sok ajánlat közt biztos megbújik mindenki számára legalább egy ami tetszeni fog neki. A szendvicsek nagy része elég jónak tűnik, innen lehet nagyot csalódniuk a német burger-bloggereknek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr646306171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása