Shake it!

2013. november 20. - Feiertag Erik

A KFC alapvetően nem szendvicseiről meg tekercseiről, hanem kosarairól híres, melyek tényleg csak a lényegről szólnak: Nincs se tortilla, se zsemle, se semmi más ízhatás, csak a csirke meg bundája, H&S szárnyak és Kentucky combok, meg a sejtelmesen csak Csirkerészként emlegetett darabok. Ennek ellenére épp ez a termékcsalád kapja a legkevesebb figyelmet, folyton valami szendvics vagy Twister promóval állnak elő. Ezúttal azonban más a helyzet, mert újra főszerepben a kosár!

kfc_shakeit_teljes_kinalat_fekvo.jpg

És a szósz. Mert ahogy arról már múlt héten írtunk, az új ajánlat lényegében csirke és szósz. Szósz és csirke, abból is az egyik legnevesebb darab, a Hot Wings került bele. 10 és 14 darabos változat érhető el, előbbihez egy féle szósz jár, utóbbihoz kettő. De lássuk, hogy működik a rázás a gyakorlatban?

small2013-11-11 18.11.37.jpg

Elméletben tök jól működik. Az öntetek nem a megszokott kis tálkákban érkeznek, hanem olyan tasakban, mint amiben a salátaöntetet szokták adni. Ezen kívül a réginél folyósabb is a történet, de erre szükség is volt a koncepció miatt. Gyakorlatban azonban nem működik annyira jól a dolog, bár nem is mondanám rossznak.

Az ember megfogja a kosarat és elkezdi rázni, megpróbálja minél jobban eloszlatni az öntetet. Legtöbbször minden szárnyra jutott elég, viszont sikerült kifognom olyan darabot is, ami majdnem teljesen szósz-szűz volt. A minap jártam KFC-ben, és láttam egy nőt aki ilyet rendelt, viszont nem igazán törődött a Shake it! kosár lelkével, a tetőt tányérnak használva rányomta a szószt és tunkolta a csirkét. Ez is egy megoldás ha az ember már pórul járt egyszer a dologgal, én minden esetre inkább a rázást javasolnám, az viccesebb.

small2013-11-11 18.12.43.jpg small2013-11-11 18.12.33.jpg small2013-11-11 18.12.47.jpg

Íz tekintetében azonban nagyon jól sült el a dolog. Három szósz közül választhatunk, ezek a klasszikus Barbecue, egy Extre Erős valami meg az Édes Savanyú. A BBQ az BBQ, ezen nincs mit ragozni. Eddig is illett a Hot&Spicy bundához, ez után is fog, aki biztosra menne és nem szeretne csalódni ezt válassza. A csípős, ahogy neve is mutatja csíp. A legjobban viszont meglepő módon az Édes Savanyú darab tetszett. Ilyen édeskés, elég erős íze van. Ha csak egyszer rázol Shake it! kosarat ezzel tedd, ő a legkülönlegesebb a választékból.

small2013-11-11 18.35.59.jpg

Nem igazán szeretnék pontszámot adni a dolognak mert lényegében nincs mire. Nem lett feltalálva semmilyen spanyol viasz, meglévő dolgokat kombináltak egy kicsit formabontó módon ami nekem személy szerint tetszik. Legnagyobb negatívumként azt tudnám felhozni, hogy elég mocskos termék lett, a végére csupa szósz az ember keze és ragad mintha kólába tenyerelt volna, hiába adnak extra adag szalvétát. Egy kézmosás mindenképp ajánlott utána, úgyhogy ne dobjátok el egyből a blokkot mert vannak olyan éttermek ahol szükséged lesz rá a mosdó használatához!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr266306200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása