Angus húsos Big Mackel támad Ausztrália

2013. augusztus 22. - Feiertag Erik

A Big Mac 1968-as premierje óta változatlan formában harcol a vendégek kegyeiért. Két húspogácsa, speckó szósz, saláta, sajt, uborka hagyma, mindez a mára már ikonikussá vált három részre szelt szezámmagos buciba csomagolva, mondhatni jelképévé vált a gyorsétteremláncnak. A hónap végén azonban Ausztráliában új variánst vezetnek be: Angus Mac, mely a szigetországban töretlen népszerűségű Angus hússal próbál szerencsét.

McD_Aussie_AngusMac.jpg

A burger meg sem próbál Big Macnek látszani, elvetve a buci-hús-buci-hús-buci felállást, egy sima hamburgerhez hasonló összeállításban érkezik. Erre nyilván az Angus hús méretei és az ár elfogadható szinten való tartása miatt volt szükség, így viszont nem lesz a szendvics igazán Big Mac, inkább csak egy hasonló ízű promós burger (bár ennek ellenére örömmel látnánk a hazai lánc plakátjain). Ezt leszámítva minden a régi, tehát a titkos sárga szósz, a sajt, meg a bevezetőben említett többi cucc benne lesz, teljes élményt kínálva prémiúm hússal, egy kicsit más köntösben.

Bár az Egyesült Államokban valóban 46 éve ugyanolyan a Big Mac, nemzetközi piacon volt pár vadhajtás, melyeket a McDonald's hivatalosan is engedélyezett. Japánban, a helyi kissé elborult trendeknek megfelelően, négy húsos Mega Mac-et ehettek idén januárban a kiváncsi/haspók vendégek, tavaly pedig Németországban tudhatta meg a közönség, milyen egy igazán nagy hamburger, a Bigger Big Mac személyében, mely az étteremlánc állítása szerint 45%-kal többet kínált a sima változatnál.

bigmacek.png

A burger Augusztus 28-án kerül bevezetésre, nem sokkal Apák Napja (a szigetországban ez szeptember első vasárnapja esik). Hogy becsábítsák a családokat, piacra dobják az olcsóbb, és kisebb étvágyú szegmenst célzó Son of Mac-et 5.95 Ausztrál dolláros áron, mely átszámítva 1210 forint körül van (nálunk kb. ennyi a normál Big Mac, akkor most vagy olcsóak vagyunk, vagy kicsit kapunk; mindenki döntse el, melyik változat a szimpatikusabb).

Bár az USA-ban épp kivezették a prémium marhahúson alapuló ajánlatokat, Don Thompson (vezérigazgató) a BurgerBusiness.com-nak elárulta, tervben vannak Angusos időszakos burgerek, tehát akár az Angus Mac is megérkezhet, első Big Mac variánsként az Egyesült Államokba. Mi pedig még mindig az első bevezetésre várunk, reméljük lassan úgy gondolja a hazai vezetőség, hogy érdemes lenne ezen a téren is konkurenciát állítani a Burger Kingnek.

Forrás: BurgerBusiness

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr716306237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása