Új stratégiával támad a Burger King

2013. augusztus 15. - Feiertag Erik

Mi is hírt adtunk az amerikai Burger King évindító öt szendvicses promóciójáról, köztük a pulykahúsos burgerrel, ami azért nem egy mindennapi Whopper variáns. Úgy tűnik a dolog nem igazán jött be az étteremláncnak, mert stratégiai váltásra készül.

smallBK_ChipotleChicken.jpg

Bár világszinten 0.6%-os növekedést könyvelhet el a vállalat (főként az ázsiai-ausztráliai régió miatt), az Egyesült Államokban majd' ugyanekkora visszaesés történt a második negyedév során - igaz, így is jobb, mint az első 3%-os csökkenése. Daniel Schwarz (vezérigazgató) szerint a probléma gyökere a tömegesen megjelenő prémium burgerek sikertelenségében keresendő.

smallBK_Turkey-Burger.jpgSe pulyka, se vegapogácsa nem volt elég a sikerhez

Idén tavasszal összesen kilenc új burger került be a kínálatba, és nem egy volt köztük olyan, ami elég különleges volt a sikerhez, amit mi is szívesen látnánk majd az étlapon. És hogy melyek voltak a legsikeresebb termékek? Például a Whopper Jr. (1.29$), a jeges limonádé (1$), és az 5$-os Mix&Match csomag, melynek keretében két szendvicset lehetett választani.

BK_MixMatch2-for-5-350x350.jpg

A vállalat jövőbeni receptje tehát egyszerű: kevesebb, de hatásosabb, így nem fogunk hatalmas burgerdömpingekről olvasni az év második felében, legalábbis az amerikai Burger Kinggel kapcsolatban. Hasonló felfogással igen nagy növekedést köszönhet a cég Ausztráliában, az ott Hungry Jack néven ismert étteremlánc leginkább filléres ajánlatokat promózott, melynek világszintű pozitív mérleg lett az eredménye.

Ezen kívül majdnem befejeződött az Egyesült Államokon kívüli éttermek franchise-ba való kiszervezése, már csak Spanyolországban vannak közvetlen a vállalat kezében lévő helyek, összesen 19 darab.

Forrás: Burger Business

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr196306240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása