Burger King USA: Tavaszi burger-dömping

2013. április 02. - Feiertag Erik

Az amerikai Burger King nem aprózza el a tavaszt. A világszinten második gyorsétteremlánc annyi újdonsággal jelentkezik, ami egy újonnan indult hely étlapjának is becsületére válna: 5 burger, egy wrap, rámenne a tárcám ha nálunk csinálna valaki ilyen váltást.

BK_BaconCheddarStuffed.jpg

A legnagyobb meglepetés a Bacon Cheddar Stuffed Burger. A cég 2011 elején jelentkezett az első, gyorsétteremlánc által forgalmazott "töltött" burgerrel, ez akkor nagyon sokáig a kínálat része volt de azóta nem próbálkoztak hasonló termékkel - egészen mostanáig, ahogy a szendvics neve is mutatja. Az első próbálkozáshoz hasonlóan ezúttal is inkább egybegyúrásról beszélünk, mint töltésről.

Ilyen 'egybegyúrt' burgert nálunk egyébként pár hete a Mezcal étteremben ehettek azok a lelkes emberek, akik megpróbálták legyűrni a 2 kilós burger-szörnyet. A szendvics bekerült a kínálatba, úgyhogy ha valaki kipróbálná az ilyen baconnel-sajttal egybegyúrt húspogácsát, irány a fent említett mexikói étterem.

Mezcalékhoz hasonlóan a húspogácsa itt is baconnel és sajttal van egybegyúrva, ezen kívül paradicsom, saláta, ketchup, majonéz és a BK csodálatos hagymakarikái. Ilyesmi hozzánk is jöhetne, tudom, hogy ez lassan közhely számba megy, de ezt most tényleg nagyon szeretnénk.

smallBK_ChipotleChicken.jpg

Gondolom az aktuális promóció burgerei a Chipotle termékek. A név egy közép-amerikai fűszerkeverékre utal, mely lényegében fafüstön szárított jalapeno paprika, úgyhogy végül is mexikói kajáról van szó. Ez két szendvicset, a Chipotle Whoppert (marhahúspogácsa, bacon, pepper-Jack sajt, chipotle majonéz, saláta, paradicsom, karamellizált hagyma sima szezámmagos buciban) és a Chipotle Tendercrisp Chickent (ugyanazt tartalmazza mint a fenti Whopper, csak a hús panírozott csirke, a buci pedig a töltött burgerhez hasonló kicsit kézműves jellegű) tartalmaz. Utóbbi kérhető wrap formában (nem részletezném hogy mi változik a szendvics verzióhoz képest), előbbi pedig Whopper Jr. méretben is. A normál burgerek 1000, a Jr. és a wrap pedig 600 forint körül vannak átszámítva.

smallBK_Turkey-Burger.jpg

És ha az először említett szendvics nem lenne elég különleges, akkor itt van a Turkey Burger ($3.99 ~950HUF), mely nevéhez híven pulyka alapú, sajnos a húspogácsás fajtából. Rajta kívül saláta, lilahagyma, paradicsom, ketchup és majonéz, abban a fura 'kézműves' buciban, úgy látszik most ez a trendi arrafelé. Rajta kívül újdonság a Veggie Burger ($2.99 ~710HUF) is, ez nyilván a vegetáriánusoknak készült. A pogácsán és a bucin kívül ugyanaz mint a pulykás, utóbbi itt sima szezámmagos Whopper zsemle.

Ez a poszt szerintem jó példa arra, mi a különbség egy amerikai gyorsétteremlánc ottani és itteni kínálata közt. A tavaszt kb. teljes étlapmegújítással kezdik, olyan alapanyagokkal, amik szerintem soha nem fognak nálunk gyorséttermes burgerbe kerülni.

Forrás: Burger Business

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr706306288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása